Het Geheim van de Meester | Expositie

Van 27 januari t/m 10 juni

Het Geheim van de Meester | Expositie

Locatie: Museum MORE, Gorssel

Let op: Op zondag 27 januari is zaal 4 afgesloten tussen 13.00 en 15:00 uur ivm de opbouw van Het Geheim van de Meester! Om 15:00 uur start de finale onthulling en zijn er tv-opnames.

“Maar liefst 5 eeuwen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis zijn te bewonderen in de expositie Het Geheim van de Meester”

Ook fan van de populaire AVROTROS tv-serie Het Geheim van de Meester? Op 8 januari start alweer het derde seizoen. Dan zijn er maarliefst 22 ingenieuze reconstructies gemaakt van beroemde meesterwerken uit Nederlandse en Belgische musea door het expertteam. Om dit te vieren zijn al deze reconstructies van dichtbij te bewonderen in Gorssel. Laat je verbazen door meer dan 5 eeuwen meesterlijke geheimen. Deze unieke expositie is het resultaat van een samenwerking van AVROTROS, POSVIDEO en Museum MORE en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland.

De tentoonstelling is te zien in zaal 4 in Museum MORE in Gorssel van 27 januari t/m 10 juni 2019.

Het Geheim van de Meester van producent POSVIDEO in opdracht van de AVROTROS is een van de best-bekeken kunstprogramma’s op de Nederlandse televisie. Het programma won het New York TV & Film Festival en werd genomineerd voor een prestigieuze Rose d’Or in Montreux. Naast de uitzendingen op tv bezochten duizenden mensen ook de 15 theatercolleges van het programma. Ook is een royaal geïllustreerd boek uitgebracht met verdiepende informatie en nóg meer onthullingen van meesterlijke geheimen.

22 reconstructies geheim van de meester

Het Geheim van de Meester op TV

Een team van topexperts gaat onder leiding van kunstenaar en presentator Jasper Krabbé de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Nederland heeft een roemrijke geschiedenis met ongekende wereldfaam op het gebied van de schilderkunst. De grote vraag is, welk geheim schuilt er achter deze grote meesterwerken? Seizoen 3 is te zien van 8 januari-28 februari, iedere dinsdag 21.15 op NPO2.

Het team

Kunstschilder Charlotte Caspers moet onder meer de stijl en techniek van zowel Karel Appel als Johannes Vermeer onder de knie krijgen. Ze krijgt daarbij hulp van restaurator Michel van de Laar, professor Joris Dik, materiaaldeskundige en Berd Visscher, timmerman. Jasper Krabbé reist als teamleider stad en land af om het juiste materiaal te verzamelen voor de reconstructies. Hij treedt op die manier in de voetsporen van de meester en vertelt de bijzondere verhalen over zowel de meester als het meesterwerk.