LEZING | Fong-Leng in Kasteel Ruurlo

UITVERKOCHT

LEZING | Fong-Leng in Kasteel Ruurlo

Locatie: Kasteel Ruurlo

Bent u benieuwd naar het fascinerende verhaal achter de extravagante creaties van Fong-Leng in Kasteel Ruurlo? Kom dan naar een van de lezingen door kunsthistorica Renate Ketelaars over deze uitzonderlijke modeontwerpster, haar werk en haar relatie met Carel Willinks muze Mathilde.

Reserveer nu

Het accent in deze lezing ligt op Fong-Lengs stormachtige carrière in de jaren 1972-1977.  Niet toevallig ook de jaren waarin Mathilde, derde echtgenote van Willink, uitgroeide tot Fong-Lengs beste ambassadrice. Uitgedost als ‘levend kunstwerk’ was Mathilde de belichaming van Fong-Lengs visie op mode. De keurige Nederlandse couturewereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Fong-Leng pakte uit met spektakel, met shows in musea en zelfs het PSV Stadion. Haar mannequins liepen op rock-muziek, creaties lieten bloot zien, champagne vloeide rijkelijk. ‘Teveel theater’ was de kritiek aanvankelijk, maar op den duur volgde erkenning voor de eigenzinnige Fong-Leng. Inspiratie voor haar unica deed zij o.a. op bij Japanse en Chinese prenten, exotische dieren en gewaden uit India en Afrika en de vormentaal van de art nouveau. Tot op de dag van vandaag inspireert Fong-Leng jonge modeontwerpers.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo | Paul Huf, Mathilde met Fong-Leng, 1974

Foto ©Paul Huf | Fong-Leng met Mathilde | 1974 | Collectie Museum MORE-Kasteel Ruurlo

De lezing vindt plaats in de prachtige Trouwzaal van Kasteel Ruurlo en duurt ongeveer een uur. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bekijken, de Carel Willink-collectie bewonderen en uiteraard de vijf creaties van Fong-Leng zien die op dit moment tentoongesteld worden in ons kasteel. Een van Willinks iconische werken “Portret van Mathilde”, kunt u niet missen. Hierop staat Mathilde afgebeeld in Fong-Lengs beroemde Luipaardmantel.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo - trouwzaal 2 - foto Michael van Oosten

UITVERKOCHT

Locatie: Trouwzaal van Kasteel Ruurlo.

Reserveer tijdig ivm het beperkte aantal plaatsen via eveline@museummore.nl

• Zondag 3 november om 11.30 uur | UITVERKOCHT
  • Zondag 10 november om 11.30 uur | UITVERKOCHT
  • Zondag 17 november om 11.30 uur | UITVERKOCHT

Ticketprijs lezing €7,50 exclusief museumentree.

Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart geldig.

Betaling op de dag zelf bij de kassabalie in Kasteel Ruurlo.

Reserveer nu

Museum MORE | Kasteel Ruurlo | fotograaf Rutger Hollander