MORE FOCUS | Het trage lage land

Van 27 mei t/m 9 september

MORE FOCUS | Het trage lage land

Locatie: Museum MORE, Gorssel

Een ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp, en naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Met een caleidoscopische blik – van ver buiten naar het portret binnen – zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars.

Foto ©Bert Teunissen | serie Domestic Landscapes | Ruurlo #2 |  1999

• Bert Teunissen
  • Hans Wilschut
  • Edwin Zwakman
Museum MORE | Gorssel | MORE Focus | Het trage land | wisseltentoonstelling | Fotoexpositie | Foto: Eva Broekema

Enkele highlights

Gerco de Ruijter fotografeert Nederland van boven, zijn camera hangend aan een vlieger. Daarmee creëert hij vervreemdende beelden van ons landschap, haast abstracte kunst die de blik van de toeschouwer laat tuimelen. Ook Edwin Zwakman laat je gissen naar de werkelijkheid met zijn illusoire ensceneringen. Kijken we naar feit of fictie?

Gerco de Ruijter - Baumschule #29 2008

Gerco De Ruijter | Baumschule #29 | 2009

Domestic landscapes van Bert Teunissen en tableaux vivants van Tahné Kleijn, fotografen die ook verwijzen naar schilderkunst. Teunissen laat zich, met licht van Vermeer, inspireren door het Rudy Kousbroek-citaat “Niets is zo erg als de weg weten in een huis dat niet meer bestaat.” Kleijn portretteert haar eigen ‘disfunctionele’ familie als huishouden van Jan Steen. Verslaving, schulden, maar ook gezelligheid en trouw.

Tahné Kleijn, Soo d'oude songen 4, 2015

Tahné Kleijn | Het dronken paar| 2015

Audiovisueel werk is er ook, zoals Wim van Egmonds ondergronds micro-universum en Samuel Ottes korte film “Gods bedoeling” met Beppie en Pim die zich samen hun nieuwe interieur al levendig vooruit-dromen. Tot in detail.

Wisseltentoonstelling - Museum MORE - Gorssel - MORE Focus - Fotografie - foto: Wim van Egmond | Filmstill ontkiemende dennen | 2018

Wim van Egmond | Filmstill ontkiemende dennen | 2018