DWARS KIJKEN | Een keuze uit de eigen collectie

IS GEWEEST

DWARS KIJKEN | Een keuze uit de eigen collectie

Deze tentoonstelling is voorbij.

Locatie: Museum MORE, Gorssel

Met de semi-permanente tentoonstelling DWARS KIJKEN presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van de eigen kunstcollectie. Ruim 100 werken van 44 verschillende kunstenaars geven een gevarieerd beeld van ruim één eeuw modern realisme in Nederland. Met grote namen zoals Pyke Koch, Carel Willink en Charley Toorop, maar ook toonaangevende hedendaagse kunst van o.a. Philip Akkerman, Arnout Killian en Silvia B. Het vroegste werk is Vaas met bloemen van Wim Schuhmacher uit 1913, het meest recente werk is Prop Table (After El Greco) van Lara de Moor uit 2018.

BOEK EEN TOUR | Verrijk uw museumbezoek met een inspirerende rondleiding.

RondleidingenOnline tickets

DWARS KIJKEN betekent hier ook dwarsverbanden leggen, al kijkend zoeken naar overeenkomsten en parallellen. Vaak liggen ze voor de hand, zoals waar een periode, een maker of een onderwerp de gemeenschappelijke factor is. Maar soms zijn ze onverwacht en onbedoeld. Dan steekt het ene kunstwerk ineens over naar een ander, vanwege een gedeeld palet, een vergelijkbare sfeer of een associatie die zich opdringt.

Ten slotte mag de titel DWARS KIJKEN worden geïnterpreteerd als het talent dat kunstenaars bij uitstek eigen is, namelijk anders kijken dan anders. De realisten in de collectie van Museum MORE bieden met hun werk zelden een neutrale blik op de wereld om ons heen. Door een beetje dwars te kijken, verandert het perspectief en wordt de alledaagse werkelijkheid getransformeerd tot iets bijzonders.

Maak een associatieve reis door onze eigen collectie op de benedenverdieping van Museum MORE in Gorssel.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over tentoonstellingen in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.