Veilig en prettig
naar het museum

Museum MORE is open! Wij zijn blij dat wij onze kunst weer met u kunnen delen! Alleen met een online ticket heeft u toegang tot Museum MORE*. Dit geldt ook als u houder bent van de Museumkaart of andere kaarten die wij accepteren. Zo blijft uw bezoek aan ons veilig en prettig en kunt u makkelijk afstand houden van andere bezoekers. Wij raden u aan tijdig tickets te bestellen. Kort vooraf reserveren, kan betekenen dat alle tickets al uitverkocht zijn.

*Wij weten dat sommige musea inmiddels bezoekers zonder reservering toelaten. Gezien het grote aantal belangstellenden voor ons museum, is dat vooralsnog niet mogelijk bij ons. U kunt op dit moment ongeveer één maand vooruit online tickets bestellen.

Lees hieronder meer over de maatregelen die we nemen voor een veilig en verantwoord museumbezoek of bekijk onze veelgestelde vragen.

De bezoekvoorwaarden op deze pagina kunnen wijzigen, dus blijf deze pagina raadplegen of schrijf u in op onze nieuwsbrief voor updates.

Laatste update: 2-7-2020 9:30 uur

Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders

Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, moeten alle bezoeken vooraf worden gereserveerd. Daarom is het ook voor Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders nodig om online een ticket met tijdvak te kopen. Dit geldt ook voor andere kaarten die wij accepteren, zoals CJP of ICOM. Neem uw kaart wel mee bij uw museumbezoek. Toegangsbewijzen worden onder voorbehoud verkocht. De bezoekvoorwaarden kunnen wijzigen als dit nodig is om te voldoen aan (eventuele nieuwe) richtlijnen die de overheid stelt.

Tickets alleen online

Tijdelijk kunt u alleen online een ticket kopen voor Museum MORE en Kasteel Ruurlo. Er zijn aan de kassa geen tickets beschikbaar. Heeft u een probleem met het bestellen van een online ticket? Neem dan contact op met Global Ticket en geef ook aan welke van onze twee locaties u wilt bezoeken via support@globalticket.nl. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Welke maatregelen nemen we in het museum?

We volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging. Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, nemen we de volgende maatregelen in het museum:

 • In het museum volgt u een vaste looproute die langs alle tentoonstellingen loopt
 • Bij iedere ruimte is aangegeven hoeveel mensen er maximaal in de ruimte aanwezig mogen zijn
 • Bij de ingang en op centrale plekken in het museum zijn handgel en/of desinfecterende middelen aanwezig voor bezoekers
 • (Instap)rondleidingen zijn voorlopig helaas niet mogelijk
 • Het is alleen mogelijk om online een ticket met tijdslot te kopen, zonder online ticket kunt u het museum niet bezoeken
 • Iedere kassaplek is voorzien van een plexiglazen afscherming
 • Er zijn geen kassa’s direct naast elkaar open om ook tussen bezoekers voldoende afstand te houden
 • We vragen u maximaal 1,5 uur in het museum te verblijven
 • Laat uw jas en bagage in de auto: er is geen garderobefaciliteit beschikbaar nu.
 • Aanraakpunten zoals trapleuningen, liftknoppen, toiletruimtes, pinautomaat en deurknoppen worden regelmatig gereinigd
 • Extra personeel is ingezet om u te begeleiden en om toe te zien of iedereen zich aan de voorschriften houdt
 • Betaal bij voorkeur contactloos of met pin
 • Café MORE is alléén op reservering te bezoeken
 • Als u last heeft van verkoudheids- en griepklachten, krijgt u geen toegang tot het museum. Via deze link kunt u bij het RIVM zien om welke klachten dit gaat.
 • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw huishouden
 • In de toiletruimte laten we maximaal één persoon tegelijkertijd toe
 • In de lift laten we maximaal één persoon of één huishouden tegelijkertijd toe.
 • In de museumshop laten we maximaal 2 personen of één huishouden tegelijkertijd toe

Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving) van uw woon- of verblijfplaats. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Bekijk de plattegrond

Volg de instructies van onze medewerkers op

Onze medewerkers helpen u graag en houden in de gaten of bezoekers de richtlijnen goed opvolgen. Museum MORE kan bezoekers weigeren aan de deur, als sprake lijkt te zijn van bepaalde (verkoudheids-)klachten. Als bezoekers de instructies van onze medewerkers niet opvolgen en zich niet aan de bezoekvoorwaarden en hygiënemaatregelen houden, kunnen wij bezoekers verzoeken om het museum te verlaten.

Reserveer vooraf als u een consumptie of lunch wilt gebruiken bij Café MORE

Als u voor of na uw museumbezoek iets bij Café MORE wilt bestellen, moet u vooraf reserveren. Dit is een verplichte richtlijn vanuit de overheid. Zo kunt u veilig en prettig gebruik maken van de horeca en voorkomen we dat het te druk wordt in het museumcafé. Bij mooi weer is er ook bediening op het terras.

Café MORE in Gorssel.

Reserveer door te bellen naar 0850 430 269 . U kunt ook mailen naar more@loetje.com

Ziek op de dag van bezoek?

Als u op de gekozen datum en tijd last heeft van griep- of verkoudheidsklachten, kunt u uw entreeticket via Global Ticket laten omboeken naar een nieuwe reservering op een later tijdstip. Neem hiervoor contact op met Global Ticket via support@globalticket.nl.

Staat uw vraag
er niet tussen?

Lees de algemene bezoekvoorwaarden
of bekijk de veelgestelde vragen: