Meisje met kidsgids museum more lr

Scholen en educatie

Museum MORE is hét museum voor modern realisme. We hebben twee museumlocaties: Museum MORE in Gorssel én Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Kijk hieronder welke programma’s er zijn. Je kunt direct online boeken!

In MORE zie je realistische kunst: dat zijn schilderijen, sculpturen of andere kunstwerken die de werkelijkheid 'herkenbaar' weergeven. Je herkent dus wat er geschilderd is en je ziet bijvoorbeeld sculpturen die nét echt lijken. Misschien roepen deze kunstwerken een fijn gevoel op of verbeelden ze juist een mysterieuze werkelijkheid. Voor kinderen die nog niet eerder een (kunst)museum bezochten, is de kennismaking met onze kunst heel laagdrempelig.

Er is veel te beleven voor verschillende leeftijden. We hebben diverse educatieve programma's voor basis- en voortgezet onderwijs aansluitend bij de leerdoelen. Daarnaast kun je ook zelfstandig of met een kijkwijzer of professionele gids door de tentoonstellingen. Het programma is nog volop in ontwikkeling. De komende jaren zal het aanbod worden uitgebreid en zullen meer programma’s voor specifieke doelgroepen worden toegevoegd.

Basisscholen uit de gemeente Lochem kunnen ook gebruik maken van ons aanbod via De Muzehof. Museum MORE doet ook mee aan het educatieprogramma Reizen in de tijd.

Lesbrief mini-museum
Ter voorbereiding op het programma mini-museum voor groep 3 en 4 vind je hieronder een download met een lesbrief. Deze krijg je na de boeking ook in je mail & boekingsbevestiging.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden, lesprogramma’s, kosten en tijden contact op met ons via educatie@museummore.nl of kijk bij de veelgestelde vragen onderaan.

I1 A0967 Eva Broekema 80
I1 A9434 80
I1 A0895 Eva Broekema 80

Veelgestelde vragen

Bezoek ook
Kasteel Ruurlo

Kasteel ruurlo voorkant met gezin en kinderen