Herfstvakantie
met de kids

Tijdens de herfstvakantie zijn er speciale familiedagen op woensdag 19 en 26 oktober in Museum MORE Gorssel en Museum MORE Kasteel Ruurlo. Kinderen tot 12 jaar altijd gratis entree. Onze 2 familiedagen staan in het teken van het thema: ik zie, ik zie...wat jij niet ziet!

In Gorssel en in ons kasteel kun je samen creatieve kijk-dingen doen: mega-kunstpuzzels leggen, speurtochten doen en een echte kunstkijker worden. Op de andere vakantiedagen kun je natuurlijk ook leuke activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld met onze gratis kidsgidsen!

Meisje met kidsgids museum more lr 80 bijgesneden

Kijken & doen

Word in 8 stappen een échte kunstkijker. Haal je stappenplan op aan de balie van Museum MORE Gorssel of Kasteel Ruurlo. Nu alvast een tip: Maak in ons museum een foto van een kunstwerk met een mobieltje. Zoom zover in dat je alleen nog kleur en vorm ziet en niet het hele kunstwerk. Laat daarna jouw foto aan een ander zien. Kan hij of zij raden wat het is?

Kids bij het kasteel

Voorlezen in Kasteel Ruurlo

Op woensdag 19 en 26 oktober om 11.30 en 14.30 uur lezen we jou voor uit het kleurrijke prentenboek De Gouden Lijst van Gerda Dendooven en Rindert Kromhout in ons kasteel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Griezelen in Doolhof Ruurlo

Vlakbij Kasteel Ruurlo ligt het grootste heggendoolhof van Europa. Daar kun je een griezelavond beleven op woensdag 19 en 26 oktober om 19.00 uur. Durf jij je te laten verrassen in het donkere Doolhof Ruurlo?