Herfstvakantie
tips

De zomer is dan wel afgelopen, maar ook in de herfst kun je in de omgeving van Zutphen en Deventer genieten van de leukste culturele uitjes! Van de gaafste muziekfestivals, sportieve en culturele evenementen in de herfstvakantie hebben we de leukste 8 herfst evenementen uitgelicht.

1. Herfstuitje tip: bezoek aan museum MORE

In de herfstvakantie is in Museum MORE in Gorssel - op 10 minuten rijden van Deventer/Zutphen - een grote overzichtstentoonstelling te zien van Britse realistische schilderkunst uit de jaren ’20 en ’30. Met 75 werken van maar liefst 35 kunstenaars zet het museum het beste, meest fascinerende en onverwachte van de Britse schilderkunst uit het interbellum in de spotlights.

Bekijk de tentoonstelling

2. Deventer Levende Etalages

Op koopzondag 3 november vind je in de binnenstad van Deventer het event Deventer Levende Etalages. Door de hele binnenstad worden etalages tot leven gebracht en zie je korte voorstellingen, improvisaties, dans- en muziekoptredens en voordrachten in prachtig versierde etalages. Het evenement is een samenwerking van kunstamateurverenigingen en winkeliers.

Meredith Frampton-A Game of Patience, 1937, Ferens Art Gallery, Hull Museums © Estate of Meredith Frampton

3. Warme chocolademelk bij Loetje in Gorssel

Na het museumbezoek kun je heerlijk napraten met vrienden of familie in het gezellige restaurant Loetje in Gorssel, naast Museum MORE. Met mooi weer kun je op het grote buitenterras genieten van de laatste zonnestralen van het jaar.

4. Popronde in Deventer en Zutphen

Het muziekfestival Popronde is het grootste reizende festival van Nederland en in de herfst staat het festival in Zutphen en Deventer. Op zondag 20 oktober kun je Popronde bezoeken in Zutphen en 9 november is het festival in Deventer te vinden. Beide steden liggen op steenworp afstand van Museum MORE. Duimen op mooi herfstweer!

5. Bezoek de kasteeltuin van Kasteel Ruurlo

In de bosrijke omgeving van de Achterhoek, ligt het bijzondere Kasteel Ruurlo. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van Gelderland en wordt omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. In de tuin kun je heerlijk wandelen en in het kasteel zelf is een tentoonstelling van Carel Willink te zien: een van Nederlands grootste realistische kunstschilders.

6. Schaatsen in De Scheg

Ja, het kan weer! Vanaf 12 oktober is de ijsbaan van De Scheg in Deventer weer geopend en kun je heerlijk baantjes trekken op het ijs. Aansluitend kun je een heerlijke mok chocolademelk drinken bij de Wolters Blue Ocean Bar in de hal van De Scheg.

7. Herfst festival Muziek Totaal

Op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober 2019 kun je in de binnenstad van Deventer genieten van blues, jazz, pop, rock ‘n roll en funk van lokale coverbands tijdens de Muziek Totaal Herfsteditie. Grote horeca-aangelegenheden hebben de handen ineengeslagen en een mooi programma opgesteld: zeker aan te raden!

8. Boswandeling in de herfst

Zeker als je in de stad woont, is het heerlijk om de herfst in volle glorie te aanschouwen tijdens een wandeling in de bosrijke omgeving van Gorssel. Op de website van Gorssel vind je een aantal wandelroutes in de omgeving van Gorssel, die perfect te combineren zijn met een bezoek aan Museum MORE!