Deze kerst
in MORE

In de kerstvakantie kun je héél veel beleven in Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Onze twee musea zijn gehuld in winterse sfeer.

Kom juist dan genieten van prachtige tentoonstellingen, flitscolleges en bewonder binnenkort het mooiste van Jan Mankes in ons nieuwe collectiekabinet. En pak de kans om Pat Andrea en Jan van Herwijnen nog te zien.

KIDS GRATIS ENTREE | kinderen t/m 18 jaar krijgen gratis toegang op woensdag 22 december, woensdag 29 december en woensdag 5 januari. Lees hieronder meer.

11 A0185 Eva Broekema website

GRATIS FLITSCOLLEGES

Tijdens de vakantie trakteren we je graag op wat extra's! In Gorssel en Ruurlo houden onze medewerkers leuke en inspirerende flitscolleges bij hun favoriete kunstwerk.

Iedere dag in de kerstvakantie om 12.00 en 14.00 uur vertellen ze in pakweg 10 minuten wat er zo boeiend is aan 'hun' bijzondere schilderij of sculptuur. Laat je verrassen en sluit spontaan aan. Reserveren is niet nodig.

*Uiteraard houden we rekening met de geldende afstand tussen bezoekers/huishoudens onderling.

Museum more voor kinderen

Kids gratis entree

Op woensdag 22 december, woensdag 29 december en woensdag 5 januari kun je de leukste kids activiteiten doen in Gorssel en Ruurlo. Kinderen t/m 18 jaar krijgen gratis entree.

Bestel je tickets online met kortingscode KIDS2021 en krijg 100% korting op kidstickets tijdens gezinsdagen.

*Uiteraard zijn deze activiteiten coronaproof en individueel of binnen gezinsverband te doen.

Kids activiteiten in de kerstvakantie

Op gezinsdagen kun je met jouw gezin superleuke activiteiten doen in onze beide musea. In Museum MORE in Gorssel is een speurtocht met kleurplaat of tekenopdracht te doen. Om 11.30 en 13.30 uur lezen we voor uit Alice in Wonderland bij het prachtige schilderij dat kunstenaar Pat Andrea maakte van dit avontuur. Of leg met je gezin een mega-kunstpuzzel en maak een van onze topstukken na. Jonge speurders, puzzelaars en luisteraars krijgen na afloop een kleine museumverrassing. Reserveren voor deze activiteiten hoeft niet.

Ontdek ook de activiteiten voor kinderen in Kasteel Ruurlo.

Lowres Jan Mankes Gemberpot met chrysanten 1916 Collectie Museum MORE
Jan Mankes, Gemberpot met chrysanten, 1916, Collectie Museum MORE

Mankes' mooiste

Museum MORE heeft de grootste collectie met schilderijen van Jan Mankes. Op dit moment zijn er 4 werken van Mankes te zien. En vanaf donderdag 23 december komen daar nog eens 13 extra topstukken bij! Kom dus binnenkort in ons nieuw Mankes-kabinet wegdromen bij 'Hollands meest verstilde schilder'.

*Op vrijdag 24 en 31 december sluiten we om 16.00 uur. Wij zijn gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en maandagen.

Bezoek MORE
deze kerst

Wij hanteren de geldende overheidsregels met betrekking tot een prettig
én veilig museumbezoek. Meer info vind je hier.

Gorssel hall