Samen 3 uur staan
in Museum MORE

Op zaterdag 30 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur doen we als museum mee aan de landelijke actie Last Man Standing van MIND. Dit is een uniek evenement waarbij je met honderden anderen door heel Nederland 3 uur lang op een verhoging gaat staan.

Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor het belang van mentale gezondheid. Veel jongeren worstelen met een depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning juist nu heel hard nodig.

Meld je aan om in ons museum te komen staan, en doe mee!

Meld je aan
Last man standing 2021 in museum more v2

Museum MORE doet mee aan deze actie van MIND. Aanleiding voor ons is onze tentoonstelling met 32 levensgrote tekeningen die kunstenaar Jan van Herwijnen een eeuw terug maakte van psychiatrische patiënten in Utrecht.

Naast het tonen van zijn ontroerende en indringende kunst, willen we als museum ook een bijdrage leveren aan het verminderen van het taboe op psychische problemen.

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Door mee te doen met Last Man Standing maak je een statement met je eigen verhaal en motivatie. Met de donaties die jij ophaalt, steun je projecten zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Met deze projecten, gericht op kwetsbare jongeren, verzorgen jonge ervaringsdeskundigen vanuit MIND voorlichting, preventie en ondersteuning. Dus doneer nu!

Auteur Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss

Programma tussen 12.00 en 15.00 uur


OPTREDEN | DAAN HEERMA VAN VOSS

Locatie museumzalen Meld je aan om te staan en laat je in ons museum voorlezen door schrijver Daan Heerma van Voss uit zijn succesvolle boek De Bange Mens. 'Angstige mensen zijn niet een klein groepje in de marge. Angst is een eigenschap die we allemaal bezitten,' zegt Daan. In zijn boek gaat hij op zoek naar de bron van zijn angst.

LEZING | WAANZIN IN DE KUNST

Locatie evenementenzaal Kunsthistoricus Laura Prins zal om 13:30 uur een lezing houden over de verbeelding van psychiatrische patiënten in de kunst door de eeuwen heen, van anonieme portretten (zoals die van Jan van Herwijnen) tot beeltenissen van beroemde kunstenaars en dichters die opgenomen werden in een inrichting.

*Voor het bijwonen van deze lezing moet je je vooraf apart aanmelden en een coronatoegangsbewijs + ID kunnen tonen. Kijk op CoronaCheck app.

Nicky van yogastudio Yoga met Nicky

YOGA EN FLITSCOLLEGES

Locatie museumzalen Een heerlijk intermezzo tijdens het staan is de yogasessie van yogacoach Nicky. We doen een aantal oefeningen om je lijf soepel te houden. Ook geven Ellen en Marieke van Museum MORE leuke flitscolleges over Van Herwijnens indringende portretten en de stand van psychiatrie een eeuw geleden.

Steun deze actie door mee te doen; doneer en roep vrienden en familie op om te doneren!

Meld je aan om te
staan in Museum MORE

& help mee aan het bespreekbaar maken van mentale kwetsbaarheid.

Last man standing 2021 in museum more

Waarom meedoen aan Last Man Standing?

Ontdek waarom onze deelnemers komen staan in Museum MORE:

"Omdat ik het belangrijk vind om de acceptatie van en begrip voor mensen die psychisch lijden, te bevorderen. Ik ga graag naar musea (ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd) dus deze tentoonstelling lijkt mij een mooie omgeving voor deze actie." - Adelei

"Ik doe mee omdat ik vanuit mijn studie (psychologie) maar ook vanuit mijn eigen ervaring weet hoe fundamenteel en belangrijk mentale gezondheid is voor het welzijn van de mens. Openheid en gesprek liggen aan de basis van het omgaan met deze problemen, daar draag ik graag aan bij!" - Aukje

"Graag doe ik mee, twee van onze drie kinderen worstelen met hun eigen mentale problemen. Ook werk ik in de zorg met gehandicapte jongeren. Wij maken in ons zorg vakgebied steeds meer jongeren met een handicap mee die daarnaast nog ernstige mentale handicap hebben. Dat vraagt steeds meer van ons kunnen en kennen." - Ingrid

"Als moeder van een zeer creatieve zoon die bestempeld is met een psychiatrische aandoening PDDNos en daardoor een stigma heeft. Hij heeft daar erg veel hinder van dat zijn creativiteit er onder lijdt.Ook heb ik zelf als creatief therapeut in de GGZ gewerkt en meegemaakt hoe creativiteit geneest." - Johanna