Mode(l)tekenen
en artist talk

Kom kijken of doe mee! In het weekend van 17 en 18 september is Museum MORE hét toneel van kunstenaar Anya Janssen, en kun je een inspirerende artist talk en tekenworkshop bijwonen. Beide events zijn gratis te bezoeken met een museumentreeticket, Museumkaart en VriendenLoterij VIP-kaart. Aanmelden hoeft niet.

Anya Janssen More than Human 2020 collectie kunstenaar olieverf op doek 160 x 220 cm foto Hans Wijninga Anya Janssen
Anya Janssen, More than Human, 2020, collectie kunstenaar, foto Hans Wijninga ©Anya Janssen (detail)

Tekenworkshop met Anya Janssen

Naar aanleiding van haar tentoonstelling Earthlings, geeft kunstenaar Anya Janssen in ons museum een inspirerende tekenworkshop. Aan 5 kunstacademiestudenten van ArtEz geeft ze een openbare les in modeltekenen én staat zij zelf model. Anya's studenten zijn dan bovendien gekleed in hun eigen modeontwerpen. Uiteraard is Anya ook gekleed in een van hun bijzondere creaties!

Anya vertelt tijdens de workshop over haar relatie met de afdeling fashion design van ArtEZ en hoe haar studenten haar telkens inspireren en soms uitgroeien tot muzes. Voor het schilderij More than human (2020) stonden enkele van haar studenten ook model. Tijdens de mode(l)tekensessie vertonen we in de hal ook video's vol studententalent en mode, waaronder de Eindexamenshow van ArtEZ.

Locatie: in de hal van Museum MORE
Datum: zaterdag 17 september
Tijdstip: 14.00 - 15.00 uur

Bezoekers mogen ook meetekenen. Graag zelfs! Papier en potlood zijn beschikbaar. Aansluitend meet & greet met Anya Janssen.

Artist talk

Onze artistiek directeur Maite van Dijk gaat in gesprek met 4 vrouwelijke kunstenaars, tussen de kunst in de tentoonstelling Anya Janssen | Earthlings. Op uitnodiging van Anya Janssen zijn dan te gast bij ons Silvia B., Seet van Hout en Louise te Poele. Na een korte introductie over het werk van deze kunstenaars zullen zij van gedachten wisselen over hun artistieke fascinaties en voorkeuren met prikkelende gespreksthema's waaronder schoonheid, perfectie, ongemak en onontkoombaarheid in de kunst. En wat betekent het om een vrouwelijke kunstenaar te zijn?

Locatie: in de tentoonstellingszaal van Anya Janssen
Datum
: zondag 18 september
Tijdstip: 14.00 - 15.00 uur

Tijdens deze artist talk is het publiek van harte uitgenodigd om vragen te stellen of te reageren. Aansluitend meet & greet met Anya Janssen.

De tentoonstelling Anya Janssen | Earthlings is te zien in Gorssel t/m 30 oktober 2022.