MORE opent
voor museumactie

Update: we zijn weer gesloten! We hebben de instructies van handhavers opgevolgd. Alle bezoekers, bedankt voor je bezoek en begrip!

Op woensdagmiddag 19 januari van 12.00 tot 16.00 uur opent Museum MORE in Gorssel zijn deuren voor de MOREathon. Een ludieke marathon langs prachtige kunst. Je bent van harte welkom om van start tot finish aan je mentale fitness te werken in ons museum.

Toegang is gratis en alléén mogelijk met QR-code, mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Kasteel Ruurlo blijft deze middag gesloten. Online reserveren is niet nodig.

Pyke Koch Voetballers V 1959 collectie Museum MORE Pictoright

Open vanaf 12.00 uur

Museummedewerkers en kunstenaar Arjan van Helmond moedigen je aan, gaan in gesprek, helpen op het parcours en houden inspirerende flitscolleges bij stempelposten. Alle deelnemers mogen hun eigen tempo aanhouden. Sportieve kleding aanbevolen. Training vooraf is niet nodig. Diskwalificatie uitgesloten. Voor 16.00 moet je de finish bereikt hebben.

Afbeelding: Pyke Koch, Voetballers V, 1959, collectie Museum MORE ©Pictoright

Hermanus Berserik, Berneau bij Visé, 1981, Collectie Museum MORE (detail)

Artistiek directeur Maite van Dijk: "Met een knipoog naar sportbeoefening, willen we laten zien dat musea en kunstbeleving net zo essentieel zijn voor het bevorderen van algeheel welzijn en volksgezondheid als fysieke sport. Cultuur zorgt voor de broodnodige ontspanning, troost, inspiratie en maatschappelijke verbondenheid in een schijnbaar uitzichtloze periode voor veel mensen. Er zijn ongeveer 1,3 miljoen Museumkaarthouders in ons land en nog veel meer cultuurliefhebbers, kunststudenten en kunstenaars. Ook voor kunsteducatie, scholen en opleidingen in de cultuursector is het cruciaal dat musea weer toegankelijk zijn. Bovendien hebben we al bijna twee jaar lang bewezen dat musea een van de veiligste bezoeklocaties zijn tijdens deze pandemie. Er zijn nooit besmettingshaarden geweest in musea, juist vanwege al onze voorzorgsmaatregelen. Vandaar dat we het Kabinet en Kamerleden met klem willen oproepen musea te openen".

Museum MORE in Gorssel doet mee aan de landelijke actie Museum Gym van de Museumvereniging. Kasteel Ruurlo blijft deze middag gesloten. Mocht de veiligheidsregio/gemeente de huidige voorschriften ter plekke handhaven, tijdens de actie, dan zal het museum de aanwijzingen van handhaver(s) opvolgen.

Online reserveren
niet nodig

Toegang is gratis en alléén mogelijk met QR-code, mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand van andere bezoekers.

Museum MORE Gorssel hall Eva Broekema bijgesneden