Nationale
Museumweek 2020

Ontdek het dromerige oeuvre van Jan Mankes - ook wel 'Hollands meest verstilde schilder' - en zijn werk tijdens de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april 2020 in Museum MORE, die dit jaar digitaal gaat! Het museum is dicht, maar online laten we u kennismaken met onze pronkstukken.

Jan Mankes (1889-1920) ook wel “Hollands meest verstilde schilder” genoemd, mag beschouwd worden als een van de belangrijkste schilders uit 20ste-eeuwse Nederlandse kunstgeschiedenis.

Hét pronkstuk van Museum MORE tijdens de Nationale Museumweek is het iconische 'Portret van Annie', dat Mankes in 1918 maakte. Dit portret van Annie Zernike is een absoluut topstuk van Jan Mankes(1889-1920). Alles waar Mankes beroemd om is geworden, komt hierin samen. Uiteraard is “Annie” ook te zien bij de tentoonstelling van Jan Mankes die - onder voorbehoud - vanaf 1 juni te zien is in Museum MORE. Annie Zernike, echtgenote van Mankes, vredesactiviste… én de eerste vrouwelijke predikant van Nederland. Nu alvast te zien in onze virtuele tour!

Jan Mankes Portret van Annie 1918 Collectie Museum MORE 963x1024
Jan Mankes | Portret van Annie | 1918 | Collectie Museum MORE

Er is more tijdens de Nationale Museumweek
Ook in Kasteel Ruurlo vertellen we graag tijdens de Nationale Museumweek over ons pronkstuk 'Statue bij Lustslot' van Carel Willink. Bekijk de website van de Nationale Museumweek en ontdek samen #OnsEchteGoud.