Britse ambassadeur bij opening Euan Uglow

Hoog bezoek voor Uglow! Dit weekend opende de Britse ambassadeur Peter Wilson in Museum MORE de tentoonstelling over de Britse schilder Euan Uglow (1932-2000), samen met de Britse Uglow-expert Catherine Lampert en gastconservator Feico Hoekstra. Wilson nam ook het eerste exemplaar van het tentoonstellingsboek over Uglow in ontvangst. Het is de eerste keer dat Uglows oeuvre buiten Groot-Brittannië te zien is. De Londense kunstenaar werd onder andere bekend door verzamelaars als popster David Bowie en designer Paul Smith. Een selectie van ca 60 naakten, portretten, stillevens en landschappen en 20 tekeningen geeft een uniek inzicht in Uglow obsessieve zoektocht naar absolute perceptie.

De tentoonstelling is te zien in Museum MORE in Gorssel t/m 1 september 2019.

Foto’s @EvaBroekema