Tentoonstelling Het Geheim van de Meester in Museum MORE

Op 8 januari start het derde seizoen van het populaire AVROTROS televisieprogramma Het Geheim van de Meester. Er zijn maar liefst 22 ingenieuze reconstructies gemaakt van beroemde meesterwerken uit Nederlandse en Belgische musea door het expertteam. Om dit te vieren zijn van 27 januari t/m 19 mei 2019 alle 22 reconstructies van het expertteam uit de tv-serie te zien in Museum MORE in Gorssel.

Van Het meisje met de parel van Johannes Vermeer t/m Charley Toorops Zelfportret met bontkraag van Museum MORE zelf. En méér natuurlijk. Deze unieke expositie is het resultaat van een samenwerking tussen de AVROTROS, producent POSVIDEO en Museum MORE en wordt mede ondersteund door de Provincie Gelderland.

De tentoonstelling loopt van 27 januari tot 19 mei 2019. Seizoen 3 is vanaf 8 januari tot 26 februari te zien, elke dinsdag om 21.15 uur op NPO 2

Onthulling laatste reconstructie
Op zondag 27 januari is de finale opnamedag van seizoen 3. Dan wordt de reconstructie van Charley Toorops zelfportret samengebracht met het origineel in Museum MORE. Deze onthulling bijwonen? Aanmelden voor deze opnamedag dag kan via de AVRTOROS.

Het Geheim van de Meester van producent POSVIDEO in opdracht van de AVROTROS is een van de bestbekeken kunstprogramma’s op de Nederlandse televisie. Het programma won het New York TV & Film Festival en werd genomineerd voor een prestigieuze Rose d’Or in Montreux. Naast de uitzendingen op tv bezochten duizenden mensen ook de 15 theatercolleges van het programma. Ook is een royaal geïllustreerd boek uitgebracht met verdiepende informatie en nóg meer onthullingen van meesterlijke geheimen.