Kunstenaar Johannes Grützke overleden

Johannes Grützke (Berlijn, 1937) is overleden. Hiermee heeft de Duitse maar ook de internationale kunstwereld een groot kunstenaar verloren. Grützke was in Duitsland een controversiële maar belangrijke naam, wiens werk geliefd is bij gerenommeerde verzamelaars.

Dwars tegen de dominante mode in schilderde hij technisch virtuoze, extravagante maar ook ironische zedenschetsen en (zelf)portretten. Zijn latere werk is meer donker en expressief van toon, wat hem de reputatie van ‘Duitse Lucian Freud’ opleverde.

Museum MORE is dankbaar en trots dat het in de gelegenheid is Grützkes oeuvre in Nederland onder de aandacht te brengen met een grote overzichtstentoonstelling. Gelukkig kon Grützke – ondanks zijn slechte gezondheid – recent nog aanwezig zijn bij de opening van deze tentoonstelling die nog te zien is t/m 11 juni 2017. Het museum wenst familie en naasten van Johannes Grützke veel sterkte toe met het dragen van hun verlies.