Laatste kans:  4 REALISTEN | De serene blik

Laatste kans: 4 REALISTEN | De serene blik

Nog geen plannen voor de aankomende dagen of met Hemelvaart? Kom dan nog even genieten in Museum MORE in Gorssel. Want de tentoonstelling 4 REALISTEN | De serene blik is nog maar te zien t/m 13 mei 2018.

Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met 120 stillevens, landschappen en portretten omspant de tentoonstelling De serene blik meer dan een eeuw realisme van topniveau. Vaak in één adem genoemd, is het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bijeen te zien zijn.

Kijk tijdens de aankomende dagen of met Hemelvaart nog even met een serene blik naar de broze, bijna fluweel lijken deze eitjes van Floris Verster (1861-1927). Joyce Roodnat schreef in NRC over De Serene Blik en Verster, een van haar favoriete schilders: “…zijn eitjes, telkens weer. Hij schilderde verschillende versies, steeds op bescheiden formaat. Schilderijtjes waar op het eerste gezicht niks op gebeurt. Behalve die eieren, die gebeuren. Hun schalen glanzen mat. Voorzichtig kijken, je blik kan ze breken”.

Museum MORE - Gorssel - tentoonstelling - 4 realisten - Floris Verster - Nap met eieren - 1915 - Centraal Museum Utrecht - langdurig bruikleen Stichting Van Baaren Museum