Nu te zien: de allereerste fototentoonstelling van Museum MORE

De allereerste fototentoonstelling van Museum MORE laat je opnieuw leren kijken naar het alledaagse Nederland. MORE Focus | Het trage lage land is een ‘oer-Hollandse’ fototentoonstelling met 21 fotografen die met een caleidoscopische blik – van ver buiten naar het portret binnen – laten zien hoe ons land verbeeld is.

Vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp. En naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Nederland bekijken alsof je het nog niet kende. Vergeet de klompen, molens en Giethoorn. De opzet zorgt voor nieuwe inzichten over hoe divers Nederland eigenlijk is. Het zou nog eens kunnen verrassen.

De fototentoonstelling MORE Focus | Het trage lage land is tot en met 9 september te zien in Museum MORE in Gorssel. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan het beroemde gedicht van Hendrik Marsman ”Denkend aan Holland”.

Workshop
Ter ere van onze allereerste fototentoonstelling, MORE Focus | Het trage lage land, leert topfotograaf Bert Teunissen (1959) je tijdens een workshop foto’s maken zoals hij dat doet. Lees er hier alles over.

Thema’s en fotografen MORE Focus | Het trage lage land

Museum MORE | Gorssel | fototentoonstelling | landschap | Foto Eva BroekemaLandschap
Wout Berger, Dicky Brand, Wim van Egmond, Jan Koster, Natascha Libbert, Gerco de Ruijter.

Museum MORE | Gorssel | fototentoonstelling | Van landschap naar stad | Foto Eva BroekemaLandschap naar stad
Hans van der Meer, Frank van der Salm.

Museum MORE | Gorssel | fototentoonstelling | Interieur | Foto Eva BroekemaVan stad naar dorp en interieur
Annejet Brandsma, Tom Janssen, Hans van der Meer, Samuel Otte, Hans Wilschut, Edwin Zwakman  Interieur Tahné Kleijn, Samuel Otte, Bert Teunissen.

Museum MORE | Gorssel | fototentoonstelling | portret | Foto Eva BroekemaPortret
Gunhild Ang, Céline van Balen, Koos Breukel, Noor Damen, Romy Finke, Hellen van Meene.

Met een combiticket kunt u zowel Museum MORE als Kasteel Ruurlo bezoeken.