Wat te doen in het weekend en de kerstvakantie?

Een lekker weekendje weg of plannen maken voor de kerstvakantie? Hier wat inspiratie voor uitjes in de omgeving van Museum MORE in Gorssel!

Ook in de feestelijke maand december en rondom de kerstvakantie is er genoeg te bewonderen in MORE en te doen in de omgeving. Tot en met 6 januari 2019 zijn er maar liefst 3 tentoonstellingen te zien: ontdek de tragikomische kunst van Kees Timmer en de krachtige sculpturen van beeldhouwer Johan Polet! En wegens succes is zijn de kleurrijke werken nog te zien van schilder Paul de Lussanet. Maar ook Gorssel en omgeving hebben veel te bieden. Wandelen of fietsen kan door de prachtige omgeving van heide, bossen, uiterwaarden en coulisselandschap. Of maak een stadswandeling, bezoek nog een museum in de Achterhoek of geniet aan de steeds terugkomende rivier de Ijssel.

Magische lichtjes bij Kasteel Ruurlo
Vanaf 11 december is Kasteel Ruurlo van binnen en buiten in kerstsfeer gehuld. Naast de topkunst van Carel Willink, valt er tijdens de kerstvakantie nog meer te beleven bij Kasteel Ruurlo. Loop langs de betoveren de lichtjes op de glazen brug, maak een stevige wandeling in de prachtige winterse omgeving van Ruurlo en sluit de dag af met een warme chocolademelk met slagroom in de gezellige Oranjerie Ruurlo. Kom alvast in een heerlijke winterstemming en bezoek het kasteel, het park en Oranjerie Ruurlo deze kerstvakantie.

Zutphen
Op een kwartier rijden vanaf Museum MORE ligt het kleine en oude stadje Zutphen. Kerken, delen van vestigingswerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen, dat typeert Hanzestad Zutphen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van unieke winkels, horeca en evenementen. Perfect voor een dagje uit. www.inzutphen.nl