Wat te doen tijdens Pasen of in de vakantie?

Een lekker weekendje weg of plannen maken voor Pasen of voorjaarsvakantie? Hier wat inspiratie voor uitjes in de omgeving van Museum MORE in Gorssel!

Het is weer bijna lente! Dat betekent dat het weer tijd wordt om er op uit te gaan. Ook tijdens Pasen en in de voorjaarsvakantie is er genoeg te bewonderen in MORE en te doen in de omgeving. Tot en met 12 mei zijn er maar liefst 2 tentoonstellingen te zien: ontdek de fantastische Broers Barraud of bewonder de reconstructies uit het tv-programma Het Geheim van de Meester. Maar ook Gorssel en omgeving hebben veel te bieden. Wandelen of fietsen kan door de prachtige omgeving van heide, bossen, uiterwaarden en coulisselandschap. Of maak een stadswandeling in een van de Hanzesteden Deventer of Zutphen. Bezoek nog een museum in de Achterhoek of geniet aan de steeds terugkerende rivier de IJssel.

Zie het voorjaar tot bloei komen in Kasteel Ruurlo
In Kasteel Ruurlo is de semipermanente opstelling te zien over het leven en werk van meesterschilder Carel Willink. De omgeving van Kasteel Ruurlo is prachtig in het voorjaar wanneer alles weer tot leven komt. Zo kan er ook heerlijk worden geshopt in de museumwinkel van het kasteel, wandelen in het kasteelpark, verdwalen in het doolhof en daarna genieten van een lunch of borrel op het terras van de Oranjerie.

Zutphen
Op een kwartier rijden vanaf Museum MORE ligt het kleine en oude stadje Zutphen. Kerken, delen van vestigingswerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen, dat typeert Hanzestad Zutphen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van unieke winkels, horeca en evenementen. Perfect voor een dagje uit. www.inzutphen.nl