Wisseltentoonstelling

Wisseltentoonstelling

Museum MORE beschikt over vele topwerken uit de Nederlands modern realistische kunst. Regelmatig zijn er ook wisseltentoonstellingen die tijdelijk te zien zijn. Op deze pagina vindt u alle informatie over de wisseltentoonstellingen die momenteel in het museum te zien zijn. Neemt u ook eens een kijkje in de agenda op onze website, ook daar kondigen we aan wat er binnenkort in het museum in Gorssel te zien is.

I.v.m. nieuwe tentoonstellingen zijn er begin 2018 twee ombouwperiodes waarin een deel van ons museum niet toegankelijk is.

Periode 1: dinsdag 9 januari t/m woensdag 17 januari 2018

Periode 2: dinsdag 23 januari t/m zaterdag 3 februari 2018

Bekijk agenda

Tentoonstellingen eigen collectie

Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Veel van deze kunstenaars bouwen voort op een traditie van zorgvuldige ambachtelijkheid en technische perfectie, maar elk van hen doet dat op een geheel eigen manier. Ieder creëert een eigen werkelijkheid, soms zelfs een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.

Lees meer

Wisseltentoonstelling Hermanus Berserik

Van 15 oktober tot en met 21 januari 2018 is de wisseltentoonstelling van Hermanus Berserik, genaamd ‘De wereld onder een stolp’ te bewonderen. Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik in zestig jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre. “Ik heb geen boodschap”, zei hij over zijn werk, “er staat wat er staat.” De kunstenaar hield niet van gefilosofeer en had genoeg aan de zichtbare werkelijkheid, die voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie was. Zijn pretentieloze en niet zelden humoristische voorstellingen maken Berserik tot een van de meest toegankelijke kunstenaars in de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Lees meer

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over tentoonstellingen in uw mailbox.