Wisseltentoonstelling

Wisseltentoonstelling

Museum MORE beschikt over vele topwerken uit de Nederlands modern realistische kunst. Regelmatig zijn er ook wisseltentoonstellingen die tijdelijk te zien zijn. Op deze pagina vindt u alle informatie over de wisseltentoonstellingen die momenteel in het museum te zien zijn. Neemt u ook eens een kijkje in de agenda op onze website, ook daar kondigen we aan wat er binnenkort in het museum in Gorssel te zien is.

Ontdek nu de 4 wonderbaarlijke Broers Barraud en de ingenieuze reconstructies uit het tv-programma Het Geheim van de Meester. Mis het niet! 

Koop entreetickets online

DE BROERS BARRAUD

De gebroeders Barraud, ze zijn waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Zwitserland. Vier broers in de kunst. Vier zeer getalenteerde schilders binnen één familie. Een geluks-klavertje-vier? Een bijna-wonder? Misschien. Ontdek nu de Barrauds en tientallen van hun imposante figuurstukken, stillevens en indringende portretten. Vaak met een raadselachtige twist.

Te zien in zaal 5, 6 en 7 van Museum MORE in Gorssel t/m 12 mei 2019.

Lees meer

HET GEHEIM VAN DE MEESTER

Ook fan van de populaire AVROTROS tv-serie Het Geheim van de Meester? Er zijn inmiddels maarliefst 22 ingenieuze reconstructies gemaakt van beroemde meesterwerken uit Nederlandse en Belgische musea door het expertteam. Om dit te vieren zijn al deze reconstructies van dichtbij te bewonderen in Gorssel. Deze unieke expositie is het resultaat van een samenwerking van AVROTROS, POSVIDEO en Museum MORE en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland.

Te zien in zaal 4 in Museum MORE in Gorssel t/m 10 juni 2019.

Lees meer
Museum MORE | Gorssel | Gelderland | Het Geheim van de Meester Expositie | AVROTROS | Posvideo | Foto Eva Broekema | Reconstructie Charley Toorop

Tentoonstellingen eigen collectie

Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Veel van deze kunstenaars bouwen voort op een traditie van zorgvuldige ambachtelijkheid en technische perfectie, maar elk van hen doet dat op een geheel eigen manier. Ieder creëert een eigen werkelijkheid, soms zelfs een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.

Lees meer

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over tentoonstellingen in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.