Over Museum MORE

Over Museum MORE

Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers de kern van Museum MORE. Het bijzondere museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

AgendaDagje uit

Optimale publieksbeleving

Mede door middel van ons verwervingsbeleid en wisseltentoonstellingen wil het museum verwondering opwekken over de grote reikwijdte van realistische kunst. Het museumgebouw, ontworpen door architect Hans van Heeswijk, zorgt voor een optimale publieksbeleving van deze kunst. MORE koestert passie en bewondering voor artistiek vakmanschap, technisch perfectionisme en eigenheid binnen een eeuwenoude kunsttraditie.

Ons museum is ook een perfecte locatie voor uw event, zakelijke bijeenkomst of huwelijksceremonie!

Meer over events

Museum MORE in de Achterhoek

De keuze voor de situering van Museum MORE in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemer Hans Melchers. Met dit museum wil hij iets terug te doen voor de regio waarin hij al decennia met veel plezier woont. MORE’s hoofdlocatie is gehuisvest in Gorssel, vlakbij Deventer. De tweede locatie van MORE in Kasteel Ruurlo zal opengaan in de zomer van 2017 om een passend, monumentaal thuis te bieden aan werk en leven van Carel Willink.

Meer over de Achterhoek

Nieuws

Museum MORE houdt u graag op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom ons museum en de kunstcollectie. Wist u bijvoorbeeld dat wij 27 juni 2017 een nieuw museum openen op een unieke locatie in Kasteel Ruurlo? Voor dit nieuws en andere wetenswaardigheden verwijzen wij u graag door naar de nieuwssectie op deze website. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Naar nieuwsAanmelden nieuwsbrief
Carel Willink, De Zeppelin, 1933

Ontdek Museum MORE

Museum MORE is meer dan een museum met modern realistische kunst. Lees meer over ons enthousiaste team van medewerkers of bekijk de recente persberichten die verschenen zijn. Klikt u hieronder op uw gewenste pagina.

Pers

Wij hebben een mailling-list voor persberichten, u kunt zich hiervoor aanmelden. Wij houden u op de hoogte.

Lees meer

Team

Bij Museum MORE staat een enthousiast team van professionals elke dag voor u klaar om u van dienst…

Lees meer

Werken bij

Op dit moment hebben wij geen vacatures. Het museum MORE zoekt echter regelmatig medewerkers…

Lees meer

Stichting

De Stichting Collectie Nederlands Realisme is een initiatief van de heer H.D. Melchers, die in 2015…

Lees meer