Pers informatie tentoonstelling Hermanus Berserik

Hermanus Berserik, Maskerade, 1995HERMANUS BERSERIK | DE WERELD ONDER EEN STOLP

Een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Hermanus Berserik. Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik (1921-2002) in 60 jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre bij elkaar. De meeste bekendheid geniet de Hagenaar als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme. Te zien van 15 okt t/m 21 jan 2018.

Download persmap Hermanus Berserik

Pers informatie tentoonstelling Herman Gordijn

HERMAN GORDIJN | HET NIET-PERFECTE IS PERFECT

Herman Gordijn is overleden op 25 mei 2017. Museum MORE wenst familie en naasten van Herman veel sterkte toe met het dragen van hun verlies. Museum MORE geeft een groot eerbetoon aan Herman Gordijn. Met een stevig en uiterst divers oeuvre neemt Gordijn een buitengewone plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. Zij werk roept intense en emoties op en heeft een tijdloze zeggingskracht. De tentoonstelling biedt een overzicht van hoogtepunten uit 60 jaar uniek kunstenaarschap met schilderijen, etsen en gravures. Te zien 25 juni t/m 1 oktober 2017.

Pers informatie Kasteel Ruurlo

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opende Kasteel Ruurlo op vrijdag 23 juni 2017. Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers besloten een tweede museumlocatie te openen om een passende plek te creëren voor hun collectie werken van Carel Willink. Zij wensen met de opening van het kasteel een bijdrage te leveren aan het publiek toegankelijk maken van nationaal erfgoed en de waardering voor het oeuvre van Willink te bevorderen. De keuze om twee museumlocaties in de Achterhoek te vestigen is omdat zij iets terug willen doen voor de streek waar zij met veel plezier wonen.

Download persmap Kasteel Ruurlo  

Pers informatie nieuwe aanwinsten

Museum MORE verwerft twee topwerken van Jan Mankes (1889-1920). Het betreft het portret van zijn echtgenote Annie Zernike en een portret van zijn vader Beint. Hans Melchers, initiator van het museum: “Deze werken vormen een prachtige aanvulling op de collectie. Mankes is niet alleen een van de door onze bezoekers meest bewonderde schilders, maar was ook een voorbeeld voor latere kunstenaars. Bovendien bezit het museum hiermee de grootste collectie schilderijen van Jan Mankes. Waarmee het museum nog eens wil benadrukken dat het Nederlands Realisme voor MORE op de eerste plaats komt.”

Download volledig persbericht

Download images

Afbeeldingen Museum MORE

Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme. Hieronder kunt u afbeeldingen downloaden van het museum en highlights uit onze eigen collectie met o.a. Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch en Carel Willink.

Download info 2017

Download images