Pers informatie tentoonstellingen najaar 2018

Kees Timmer | Tijgers | na 1973 | collectie Anton Vrede Rotterdam | foto Bob GoedewaagenDit najaar zijn maar liefst 3 wisseltentoonstellingen te zien in Museum MORE in Gorssel.

KEES TIMMER | Mens & Dier t/m 6 januari 2019.

JOHAN POLET | Beeldhouwer t/m 6 januari 2019.

PAUL DE LUSSANET | La joie de peindre t/m 9 december 2018.

Download persmap

 

Pers informatie tentoonstelling MORE FOCUS | Het trage lage land

Noor Damen - DáhliaEen ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van maar liefst 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp. En naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Met een caleidoscopische blik – van ver buiten naar het portret binnen – zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars. Te zien in Museum MORE in Gorssel van 27 mei t/m 9 sept 2018.

Gastconservator is Jurriaan van Kranendonk. Uitgeverij Lecturis publiceert het boek bij de tentoonstelling. Auteur is Merel Bem.

Download persmap 

Pers informatie tentoonstelling 4 REALISTEN | De serene blik

Museum MORE - Gorssel - Gelderland - tentoonstelling - 4 realisten - Floris Verster, Endegeest, 1893, werk op papier, Kröller-Müller Museum4 REALISTEN, voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie. Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met ruim 120 werken omspant de tentoonstelling De serene blik meer dan een eeuw realisme van topniveau. Vaak in één adem genoemd, is het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bij elkaar te zien zijn. Te zien van 4 februari t/m 13 mei 2018.

Download persmap

Pers informatie nieuwe aanwinsten

Museum MORE - Gorssel - Gerard Röling - Portret van Lenny de Graan - ca 1941Museum MORE is zeer blij met de verwerving van twee sublieme portretten van Carel Willink en Gerard Röling. “Twee prachtige tegenpolen: betovering en onttovering. Zo zou je de nieuwe aanwinsten kunnen kenschetsen”, aldus artistiek directeur Ype Koopmans. “Willink en Röling – beiden meesters in stofuitdrukking – excelleren hier met hun weergave van de menselijke huid, van fluweel en van tweed. En beiden laten een handenspel op de voorgrond afspelen. Iets wat ook grote technische kunde verraadt.” Zo schilderden zij tot in perfectie een beeld van nors leiderschap en jeugdige statigheid. De twee schilderijen zijn nu te zien in Museum MORE in Gorssel.

Download persmap

Pers informatie tentoonstelling Hermanus Berserik

Museum MORE - Gorssel - Hermanus Berserik - Maskerade - 1995HERMANUS BERSERIK | DE WERELD ONDER EEN STOLP

Een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Hermanus Berserik. Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik (1921-2002) in 60 jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre bij elkaar. De meeste bekendheid geniet de Hagenaar als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme. Te zien van 15 okt t/m 21 jan 2018.

Download persmap Hermanus Berserik

Pers informatie tentoonstelling Herman Gordijn

Museum MORE - Gorssel - Herman Gordijn - Rimmel HERMAN GORDIJN | HET NIET-PERFECTE IS PERFECT

Herman Gordijn is overleden op 25 mei 2017. Museum MORE wenst familie en naasten van Herman veel sterkte toe met het dragen van hun verlies. Museum MORE geeft een groot eerbetoon aan Herman Gordijn. Met een stevig en uiterst divers oeuvre neemt Gordijn een buitengewone plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. Zij werk roept intense en emoties op en heeft een tijdloze zeggingskracht. De tentoonstelling biedt een overzicht van hoogtepunten uit 60 jaar uniek kunstenaarschap met schilderijen, etsen en gravures. Te zien 25 juni t/m 1 oktober 2017.

Pers informatie Kasteel Ruurlo

Museum MORE - Gorssel - Gelderland - Kasteel Ruurlo - Hans van Heeswijk ArchitectenProf. mr. Pieter van Vollenhoven opende Kasteel Ruurlo op vrijdag 23 juni 2017. Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers besloten een tweede museumlocatie te openen om een passende plek te creëren voor hun collectie werken van Carel Willink. Zij wensen met de opening van het kasteel een bijdrage te leveren aan het publiek toegankelijk maken van nationaal erfgoed en de waardering voor het oeuvre van Willink te bevorderen. De keuze om twee museumlocaties in de Achterhoek te vestigen is omdat zij iets terug willen doen voor de streek waar zij met veel plezier wonen.

Download persmap Kasteel Ruurlo  

Pers informatie nieuwe aanwinsten

Museum MORE - Gorssel - Gelderland - Jan Mankes - Annie Zernike Museum MORE verwerft twee topwerken van Jan Mankes (1889-1920). Het betreft het portret van zijn echtgenote Annie Zernike en een portret van zijn vader Beint. Hans Melchers, initiator van het museum: “Deze werken vormen een prachtige aanvulling op de collectie. Mankes is niet alleen een van de door onze bezoekers meest bewonderde schilders, maar was ook een voorbeeld voor latere kunstenaars. Bovendien bezit het museum hiermee de grootste collectie schilderijen van Jan Mankes. Waarmee het museum nog eens wil benadrukken dat het Nederlands Realisme voor MORE op de eerste plaats komt.”

Download volledig persbericht

Download images

Afbeeldingen Museum MORE

Museum MORE - Gorssel - Gelderland - Foto Imre Csany Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme. Hieronder kunt u afbeeldingen downloaden van het museum en highlights uit onze eigen collectie met o.a. Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch en Carel Willink.

Download info 2017

Download images

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over tentoonstellingen in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.