Tadeusz weekend
2 & 3 juli

Voor kids & volwassenen

De intensiteit spat van zijn doeken! Op expressieve wijze schildert Tadeusz het leven als een groots spektakel, waarbij de mens zich in vele bochten wringt. Figuren in een ruimte zijn het centrale thema in zijn oeuvre. Menselijke gestalten verbeeldt hij in complexe composities, letterlijk en figuurlijk als acrobaten in een existentieel circus.

Tijdens dit speciale Tadeusz-weekend is er van alles te beleven in Museum MORE in Gorssel. Lees snel verder waar je aan mee kunt doen.

I1 A8849 Eva Broekema
  • Reserveren voor deze activiteiten is niet nodig.
  • Ze zijn gratis toegankelijk met museumentreeticket/Museumkaart of Vriendenloterij VIP-pas.

Voorlezen, speuren en mega-puzzels leggen

We lezen jou voor uit het fantastische prentenboek JoJo, het slangenmeisje over een meisje dat zó lenig is dat ze in de knoop raakt tijdens een circusoptreden. Daarna kun je met je (groot)ouders ook nog eens mega-vloerpuzzels leggen of op speurtocht door onze museumzalen.

Zaterdag 2 en zondag 3 juli om 11.00 uur

Tadaaa! Circusworkshop

Ter ere van Tadeusz kun je onder begeleiding van circusmeester Monsieur Bart acrobatische toeren uitproberen of leer jongleren met diabolo's, ballen, ringen, doekjes, kegels, zweefstokjes en Chinese bordjes. Uiteraard volgt applaus bij deze gratis circusworkshop voor kleine én grote kinderen!

Zaterdag 2 juli van 13.30 tot 15.30 uur

Optreden Joy of Jazz

Tadeusz was jazzliefhebber en groot fan van Miles Davis en schilderde muzieklegende Miles al zwemmend. Swing om 15.00 uur mee met dit 5-koppige jazzgezelschap op trompet, sax, piano, bas, drums bij de kunst van Tadeusz. Deze band, samengesteld door saxofonist Kees Oosterwijk, treedt een uur later nog een keer op in ons museumcafé. A tribute to Miles Davis!

Zaterdag 2 juli 15.00-15.45 en 16.15-17.00 uur

Optreden Almax Dance

Tadeusz was gefascineerd door dans en liet vaak (ballet)dansers poseren voor zijn schilderijen. Laat je verrassen door de jonge dansers van Almax o.l.v de Oekraïens-Nederlandse choreograaf en dansdocent Alexandra Post. Almax geeft twee keer een flitsende performance tussen de kunst.

Zondag 3 juli om 14.30 uur en 15.15 uur

Flitscolleges

Er zijn bovendien gratis flitscolleges dit weekend. Onze museummedewerkers vertellen jou dan in pakweg 10 minuten het verhaal achter een kunstwerk. Deze flitscolleges worden vooraf aangekondigd in de museumzalen. Laat je verwonderen!

Zaterdag 2 juli en zondag 3 juli