Vacature stage
social media & marketing

Startdatum in overleg

Loop jij warm voor kunst & cultuur en zoek je een leuke, leerzame stageplaats waar je je creativiteit kwijt kunt? Lees dan snel verder! Tijdens deze stage krijg je veel vrijheid om inspirerende content te verzinnen, social media acties op te zetten en onze kunst online in het zonnetje te zetten. De focus ligt tijdens je stage op social media en het verbeteren van de websites van Museum MORE Gorssel en Kasteel Ruurlo, maar je ondersteunt het marketing & communicatieteam ook in brede zin.

Wat ga je doen?

Je bent veel bezig met content! Foto’s, filmpjes en tekstuele content die je verspreidt op onze social media en onze websites. Ook krijg je alle ruimte om mee te denken over onze websites, marketingacties en de promotie van onze tentoonstellingen.

• Plannen, ontwikkelen en schrijven van content voor onze social media
  • Social media monitoring en webcare via onze tool Coosto
  • Verder uitbouwen van onze social media strategie
  • Analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken, verbeteringen testen en indien mogelijk doorvoeren
  • Meedenken en uitwerken van marketingacties
  • Ondersteunen van het marketing & communicatieteam, denk aan fotografen regelen voor events of tekst en beeld aanleveren aan toeristische organisaties en pers

Wat breng je mee?

• Je volgt een relevante HBO opleiding in de richting van communicatie
  • Je kunt zelfstandig werken en hebt een actieve werkhouding
  • Je hebt veel interesse in en kennis van social media
  • Je hebt een vlotte pen en weet goed hoe je een boodschap kort en krachtig overbrengt
  • Affiniteit met kunst en cultuur is een pré
  • Ervaring met foto- en videobewerkingssoftware zoals Photoshop en Canva is ook een pré
  • Je bent minimaal 3 dagen per week voor 4 à 5 maanden beschikbaar

Wat bieden wij?

• Een interessante meewerkstage in een jonge en creatieve organisatie
  • Veel vrijheid om je creativiteit in te zetten en ruimte voor initiatieven
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens je stage
  • Ruimte voor (school)opdrachten en kleine onderzoekjes
  • Thuiswerken kan in overleg
  • Stagevergoeding van € 400,- o.b.v. 40 uur
  • Startdatum in overleg

Wie zijn wij?

Museum MORE is hét museum voor modern realisme. Het is een jong en dynamisch privaat museum met een stevige nationale reputatie, groot bezoekersbereik en met internationale ambities. We hebben twee locaties - Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo – met een rijke tentoonstellingsprogrammering en veel activiteiten. We zijn een enthousiast, middelgroot team (c. 40 medewerkers), dat hecht en collegiaal opereert en waar ruimte is voor ontwikkeling en persoonlijke groei. We staan open voor nieuwe ideeën en ieders inbreng wordt gewaardeerd.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief met CV naar Jeroen Aalbers van het team Marketing & Communicatie: jeroenaalbers@museummore.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen via bovenstaand e-mailadres of telefoon 06 82512689. Als je wordt uitgenodigd, zullen we je ook vragen om een assessment te doen waarbij je enkele tekstjes schrijft over kunstwerken uit onze collectie.