Veelgestelde
vragen
scholen

  • Er zijn minder leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er minder leerlingen zijn dan geboekt. Er wordt geen geld teruggeven voor ongebruikte e-tickets. Zie de voorwaarden.
  • Er zijn meer leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er meer leerlingen zijn en hoeveel. Er kunnen aan de kassa extra tickets worden aangeschaft.

Bekijk de huisregels voor een museumbezoek met leerlingen.

Ja, tot 2 weken van tevoren kun je het bezoek kosteloos annuleren. Tussen 2 tot 1 week van tevoren krijg je 50% van het bedrag terug en als je minder dan 1 week van tevoren annuleert, krijg je geen geld terug.

Alleen het aantal ouders/begeleiders waarvoor een ticket is gereserveerd mogen mee het kasteel in. Ouders die zelf een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart hebben, kunnen deze laten scannen aan de balie en gratis het museum in.

Er mag gefotografeerd worden, maar alleen ZONDER flits en ZONDER statief.

Ja, alleen potloden zijn toegestaan. Ander schrijfmateriaal zoals (bal)pennen of stiften zijn niét toegestaan, omdat vlekken van pennen en stiften veel moeilijker te verwijderen zijn.

Bij binnenkomst kunnen de leerlingen in de hal hun jassen en tassen in een daarvoor bestemde bak doen. Deze bak zal tijdens het bezoek door onze publieksmedewerkers op een plek worden gezet, waar andere bezoekers er niet bij kunnen. Aan het einde van het bezoek wordt de bak weer in de hal gezet.

De programma’s kunnen tot 14 dagen voor de gewenste datum geboekt worden. Hierdoor kunnen we tijdig zorgen dat er voldoende museumpersoneel aanwezig is en alle educatieve middelen op voorraad zijn.

Voor het programma Goed Kijken | Scherp Tekenen wordt gevraagd of tenminste 1 van de leerlingen uit het groepje een telefoon bij zich heeft. Deze telefoon hebben ze nodig bij de opdracht die ze doen. Bijvoorbeeld voor het maken van foto’s en een zelfportret. Zonder telefoon kunnen leerlingen niet alle opdrachten doen, maar blijven er ook nog veel opdrachten over die ze wél kunnen doen.

Nadat je hebt gereserveerd en betaald, ontvang je per email een bevestiging van je boeking en krijg je meer informatie over hoe je het bezoek het beste kunt voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan een lesbrief, waarmee het bezoek in de klas kan worden voorbereid.

Op onze scholenpagina kun je kiezen voor basisschool en middelbare school, waarna je in onze ticketshop terechtkomt waar je direct een educatief programma kunt reserveren en afrekenen.

Staat jouw vraag
er niet tussen?

Laat het ons weten via educatie@museummore.nl:

Museum more voor kinderen