Voorjaarsvakantie
in MORE

In de voorjaarsvakantie kun je héél veel beleven in Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Kom juist dan genieten van prachtige tentoonstellingen, flitscolleges en bewonder het mooiste van Jan Mankes in ons nieuwe collectiekabinet. Ook voor de kids hebben we leuke megapuzzels, speurtochten en voorleesrondes.

KIDS GRATIS ENTREE | kinderen tot 18 jaar krijgen gratis toegang op woensdag 23 februari en woensdag 2 maart. Lees hieronder meer. Kinderen t/m 12 jaar met gratis kidstickets moeten wel begeleid worden door een volwassene.

11 A0185 Eva Broekema website

GRATIS FLITSCOLLEGES

Tijdens de vakantie trakteren we je graag op wat extra's! In Gorssel en Ruurlo houden onze medewerkers leuke en inspirerende flitscolleges bij hun favoriete kunstwerk.

Iedere dag in de voorjaarsvakantie om 12.00 en 14.00 uur vertellen ze in pakweg 10 minuten wat er zo boeiend is aan 'hun' bijzondere schilderij of sculptuur. Laat je verrassen en sluit spontaan aan. Reserveren is niet nodig.

Museum more voor kinderen

Kids gratis entree

Op woensdag 23 februari en woensdag 2 maart kun je de leukste kids activiteiten doen in Gorssel en Ruurlo. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

Bestel je gratis kidstickets online met kortingscode KIDS2022.

Kids activiteiten in de voorjaarsvakantie

Op familiedagen kun je met jouw gezin superleuke activiteiten doen in onze beide musea. In Museum MORE in Gorssel is een speurtocht met kleurplaat of tekenopdracht te doen. Om 11.30 en 13.30 uur kun je aansluiten bij voorleesrondes. Of leg met je gezin een mega-kunstpuzzel en maak een van onze topstukken na. Jonge speurders, puzzelaars en luisteraars krijgen na afloop een kleine museumverrassing. Reserveren voor deze activiteiten hoeft niet.

Ontdek ook de activiteiten voor kinderen in Kasteel Ruurlo.

Geniet van Tsjecho-Slowaaks realisme

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je genieten van Tsjecho-Slowaaks realisme uit 1918-1945. Voor het eerst in Nederland te zien! Van Praag tot Bratislava – en ver daarbuiten – richtten kunstenaars zich op het verbeelden van stadse dynamiek of een eenvoudig dorpsleven. Op fabrieken en flats of juist op boeren en het buitenbestaan. Op het nachtleven in een metropool, met arbeiders aan een bar. Of lege landschappen waarin het ooit rustig toeven was, in een overzichtelijke wereld. Voortbouwend op een rijke culturele traditie, midden in het hart van Europa.

Een selectie met meer dan 70 werken van ruim 45 kunstenaars biedt een verrassende blik op het nieuwe realisme zoals dat tot bloei kwam in een turbulente regio.

Ilona Singer Weinberger Portrait of a girl with golden rain 1930 collection Jewish Museum in Prague oil on canvas 60 x 45 cm photo Jewish Museum in Prague
Lr Edmund Gwerk Flying clouds 1942 collection Slovak National Gallery oil on canvas 100 x 120 cm Pictoright Amsterdam 2021
Lr Bedřich Stefan Girl with absinthe 1924 collection National Gallery Prague coloured fired clay 45 x 35 x 40 cm photo National Gallery Prague 2021
Lr Oldřich Kerhart In cafe 1922 collection Umění Karlovy Vary Gallery oil on canvas 76 x 57 cm photo Bořivoj Hořínek
Paul Gebauer Self portrait with family 1937 collection Silesian Museum oil on canvas 131 x 106 cm photo Luděk Wünsch
Lowres Jan Mankes Gemberpot met chrysanten 1916 Collectie Museum MORE
Jan Mankes, Gemberpot met chrysanten, 1916, Collectie Museum MORE

Mankes' mooiste

Museum MORE heeft de grootste collectie met schilderijen van Jan Mankes. Vanaf nu zijn in Gorssel maar liefst 17 schilderijen te zien van 'Hollands meest verstilde schilder'. Ontdek ze in ons nieuwe Mankes-kabinet.

Bezoek MORE
dit voorjaar

Wij hanteren de geldende overheidsregels met betrekking tot een prettig
én veilig museumbezoek. Meer info vind je hier.

Gorssel hall