workshop creatief schrijven
Schilderen met woorden

Beeldende kunst en literatuur zijn al eeuwenlang vervlochten met elkaar. Verhalen uit de Griekse en Romeinse mythologie en de bijbel blijven een onuitputtelijke bron voor beeldende kunstenaars. Maar ook andersom, tot de dag van vandaag. Vermeers schilderij Meisje met de parel inspireerde schrijfster Tracy Chevalier, Het Puttertje van Fabritius vormt een rode draad in de beroemde roman van Donna Tartt en Dan Brown verdiepte zich in Da Vinci’s Mona Lisa… Laat je ook inspireren tot schrijven! Laaf je in ons museum aan kunst als verhalenbron. En meld je nu aan voor de schrijfworkshop Schilderen met woorden op zondag 4 september van 13.00 - 16.00 uur in Museum MORE.

  • € 37,50 voor Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaarthouders
  • € 57,- zonder Museumkaart/VIP-kaart

De prijs is inclusief museumentree, workshop en koffie/thee + iets lekkers. Neem zelf een blocnote en pen mee, een tablet mag natuurlijk ook.

I1 A9065

Deze workshop creatief schrijven bieden we aan in samenwerking met de Querido Academie. Je hoeft geen schrijver of kunstkenner te zijn om deel te nemen. Het gaat vóóral om het plezier in het verbeelden en het schrijven. Auteur en docent Olga Majeau gaat jou begeleiden.

Lowres Koosje van Keulen Een ontmoeting 2004 collectie Museum MORE
Koosje van Keulen, Een ontmoeting, 2004, collectie Museum MORE
Jan Mankes Bomenrij 1915 collectie Museum MORE
Jan Mankes, Bomenrij, 1915, collectie Museum MORE
Lr Frans Stuurman Remiseterrein 2007
Frans Stuurman, Remiseterrein, 2007, collectie Museum MORE
Pyke Koch Leeuw in interieur I 1929 collectie Museum MORE Pictoright
Pyke Koch, Leeuw in interieur I, 1929, collectie Museum MORE ©Pictoright

Creatief leren schrijven

Bij de start van de workshop krijg je de opdracht in het museum rond te gaan kijken op zoek naar een schilderij, een foto of een beeld dat jou een verhaal vertelt. Een kunstwerk geeft zich niet zomaar prijs: door er lang en intensief naar te kijken ga je er een relatie mee aan en geef je het betekenis. Ga oog-in-oog staan met een indringend zelfportret of bekijk een dromerig stilleven van dichtbij. Wie zie jij? Wat zie jij? Vervolgens ga je zelf schrijven en geeft docent Olga Majeau jou tips en aanwijzingen. Je zult verrast zijn welke verhalen of scènes uit jouw pen vloeien. Alles kan, niks is te gek!

Les van experts

Je krijgt les van schrijfster Olga Majeau, die in 2015 debuteerde met de familiegeschiedenis Een schitterend isolement. Nog voor verschijning werd haar boek verkocht aan het Duitse BTB Random House, en in 2019 volgde de Hongaarse vertaling. Haar tweede boek Eenzaam, de dapperen verscheen in 2020. Olga werkt ook als docent Creative Writing aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is een van de ervaren Querido Academie-docenten.

De Querido Academie is onderdeel van de groep Singel Uitgeverijen met daarin o.a. Querido, Nijgh en Van Ditmar, de Arbeiderspers en De Geus. Bij ons leer je creatief schrijven van schrijvers.

Vind je het heerlijk om alvast bezig te gaan? Niet verplicht, wel leuk! Lees maar liefst 30 schrijftips van de Querido Academie.

Auteur en docent Olga Majeu
  • Locatie: Museum MORE in Gorssel
  • Zondag 4 september
  • Tijdsduur: 3 uur, van 13.00 - 16.00 uur.
  • Prijs mét Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart €37,50 *Deze kaart(en) moeten geldig zijn en bij onze entree gescand worden.
  • Prijs zonder Museumkaart/VIP-kaart €57,-
  • Neem zelf een blocnote en pen mee, een tablet mag natuurlijk ook.

De prijs is inclusief museumentree, workshop en koffie/thee + iets lekkers. Als voorbereiding kun je natuurlijk vooraf op de museumwebsite rondstruinen en onze kunst bekijken. En sinds 2 mei 2022 kun je in onze Collectie Online, nog eens 222 kunstwerken ontdekken.

Alvast inspiratie
opdoen?

Duik in onze online collectie en ontdek onze kunst:

Carel Willink De Zeppelin 1933 Collectie Museum MORE Gorssel Mrs Sylvia Willink Pictoright 2021