De leukste
zomervakantie tips
in Gelderland

Ons reisadvies voor de zomer? Een heerlijke vakantie in eigen land! Relaxen dichtbij huis doe je in een van de allermooiste vakantiegebieden van Gelderland. Met uitlopers van de Veluwe, omringd door steden als Zutphen, Apeldoorn en Deventer. Natuur, cultuur, fietsen, wandelen, luieren en shoppen. De leukste vakantie ideeën en activiteiten in de buurt van Museum MORE in Gorssel.

Lees hier 7 tips voor een toptijd deze zomervakantie!

Lowres Museum MORE Gorssel terras foto Imre Csany
Museum MORE in Gorssel

Tip 1. SNUIF CULTUUR

Ontdek Museum MORE deze zomer, het grootste museum voor Modern Realisme van Europa. Vergeet niet om op tijd een online ticket te boeken. Hier kun je 100 jaar nationale en internationale topkunst bewonderen. Een van de leukste uitjes volgens Tripadvisor!

Museum MORE Gorssel hall Eva Broekema bijgesneden
41 A3798 Eva Broekema
41 A4297 Eva Broekema
41 A4461 Eva Broekema
Naar onze tentoonstellingen

Tip 2. LEKKER ETEN

De beste koffie met taart of zaligste lunch bestel je op het zonnige terras van ons museumcafé. Op het menu staan lekkere huisgemaakte gerechten. Wil je 's avonds gezellig uit eten? In Gorssel en omgeving is keuze te over. Bijvoorbeeld bij onze buren van Restaurant Loetje, beroemd om hun biefstukken. Op 10 minuten rijden afstand, kun je ook heerlijk dineren in Deventer.

 • Kijk voor het menu van Café MORE hier.
 • Kijk voor Restaurant Loetje hier.
 • Kijk voor eetcafés en restaurants in de omgeving van Gorssel hier

Shoppen in Deventer

TIP 3. SHOPPEN

Wat kun je doen in de zomervakantie? Shoppen natuurlijk! Begin in onze museumshop. Hier slaag je altijd voor een origineel kunstcadeau of unieke souvenir. Museum MORE ligt midden in het dorp dus rondstruinen is lekker makkelijk. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij SWITS Vintage Fashion en vind jouw unieke kledingstuk. Ben je nog niet klaar? Dan kun je ook shoppen in de sfeervolle oude binnenstad van Deventer.

TIP 4. TE VOET & PER FIETS

Hou je van fietsen of wandelen? Er zijn veel fietsroutes en wandelroutes beschikbaar via de ANWB en Route.nl. Zo geniet je van nog meer kilometers groen en landgoederen deze zomervakantie. De rustieke omgeving van Gorssel biedt dus dé perfecte fiets- of wandelvakantie in Nederland. Ook met een weekendje weg kom je tot rust in de prachtige natuur van de Gelderse Achterhoek. Wandel bijvoorbeeld over de Gorsselse Heide, meander op je fiets langs de IJssel of bekijk het leuke stadje Lochem.

 • Kijk voor fietsroutes hier
 • Kijk voor wandelroutes hier
 • Kijk voor wandelen en fietsen rondom Gorssel hier
 • Naast Museum MORE staan oplaadpalen voor elektrische fietsen.

Ontdek de Achterhoek in Gelderland

Kartonnen 'Wikkelhouse' van StayOkay in Gorssel

TIP 5. SLAPEN

Overnachten in Gelderland kan op allerlei manieren. Van de meest gastvrije of luxe hotels tot de mooiste vakantieparken. Of doe je liever aan glamping op een camping? Alles kan. Boek een leuk vakantiehuisje in de natuur of unieke bed & breakfast in de Achterhoek. En wat dacht je van avontuurlijk logeren in een tinyhouse van karton bij StayOkay? Slaap je liever in de stad, kijk dan in Deventer.

 • Kijk voor hotels hier
 • Kijk voor vakantiehuizen hier
 • Kijk voor Bed & Breakfasts hier
 • Kijk voor campings hier

TIP 6. VOLG HET SPOOR

Museum MORE is gemakkelijk te bereiken met auto, trein en bus. Tussen de treinstations van Deventer en Zutphen rijdt Arriva buslijn 81 die je binnen een kwartier in Gorssel brengt. Stap uit bij bushalte Museum MORE. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren op het terrein van ons museum.

MEER INSPIRATIE...

 • Kijk voor meer vakantie ideeën in de Achterhoek hier
 • Kijk voor meer musea in de Achterhoek hier

Hanzestad Zutphen in de zomer

TIP 7. MUSEUMKAART

Ben jij gek op kunst, cultuur of historie? Bestel dan nu een Museumkaart. Dan ben je deze zomer veel voordeliger uit als je regelmatig musea bezoekt. Meer dan 400 musea in Nederland kun je hiermee bezoeken. Zo kun je altijd en overal de mooiste kunst en interessantste tentoonstellingen bekijken. Ook Museum MORE en onze tweede locatie Kasteel Ruurlo doen mee. Jij ook? Zo help je ook mee aan het behoud van bijzonder erfgoed en topkunst. De leukste vakantie tip voor de kunstliefhebber!