Pers

Voor algemene persinformatie, persbeelden en om je aan te melden voor persberichten kun je contact opnemen met Ellen van Slagmaat via press@museummore.nl.

Persbezoek is alleen mogelijk op afspraak. Jouw accreditatie wordt bevestigd per e-mail. We behouden het recht verzoeken niet te honoreren. Mail je verzoek uiterlijk vijf werkdagen vooraf via press@museummore.nl.

Persbeelden/Beeldgebruik is alléén mogelijk op voorwaarde van creditvermelding zoals aangegeven in de bestandsnamen ivm auteursrecht. Het is niet toegestaan afbeeldingen aan te snijden of anderszins te bewerken. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Persbezoek aanvragen | Vermeld in jouw verzoek aub de volgende informatie:

  • De datum dat je zou willen komen.
  • Welke locatie je zou willen bezoeken.
  • Vermeld je naam en contactgegevens.
  • Een beknopte omschrijving van de beoogde publicatie en publicatiedatum.

Bas Losekoot | Streetview

Te zien in Gorssel van 13 november t/m 5 februari 2023

Dit najaar toont Museum MORE de mens in de metropool. Streetview laat de visie van fotograaf Bas Losekoot zien op het leven in dichtbevolkte steden, die steeds verder uitdijen. Een selectie van tientallen foto’s waarin Losekoot het individu uit de menigte licht, biedt een unieke kijk op onze onderlinge verhoudingen. Zijn wij ontheemd of juist op onze plek in moderne mega cities?

MORE & meer. Realisme van 1900 tot nu

Te zien in Gorssel t/m 5 maart 2023

Met een volledig nieuwe opstelling van de eigen collectie verkent Museum MORE het realisme in de Nederlandse kunst van de afgelopen eeuw tot de dag van vandaag. In maar liefst zes zalen met 180 kunstwerken bevraagt het museum de traditionele opvattingen over ‘de werkelijkheid’ zoals kunstenaars die kunnen verbeelden. De bezoeker is daarbij nadrukkelijk aan zet. Want wat is die werkelijkheid nou eigenlijk? Het suggereert een vaststaand gegeven, iets dat voor iedereen ‘waar’ is. Maar niets is minder waar. Ik zie wat jij niet ziet en andersom: de werkelijkheid wordt door iedereen anders waargenomen. Of weergegeven.

Anya Janssen | Earthlings

Te zien in Gorssel t/m 30 oktober 2022

Voor het eerst is een uitgebreid overzicht te zien van het oeuvre van Anya Janssen (1962). Museum MORE toont met Earthlings zo’n 40 hoogtepunten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. Met verwondering beschouwt Janssen de mens. En die verschijnt dubbelzinnig in haar monumentale portretten. Haar kunst beweegt zich tussen werkelijkheid en fantasie. “Schilderen is voor mij een ultieme poging om dichter bij mensen te komen”. Met grote trefzekerheid combineert ze traditionele fijnschildertechniek met sterke composities. Maar door haar vaak vervreemdende kleurgebruik en onaardse schildereffecten creëert de kunstenaar een dubbelzinnig resultaat. Janssen schept hiermee een poëtisch, mysterieus universum.

Tadeusz | Het leven als spektakel

Te zien in Gorssel t/m 2 oktober 2022

Museum MORE toont als eerste in Nederland een groot overzicht van de Duitse schilder Norbert Tadeusz (1940-2011). Bekend en geroemd in eigen land is zijn reputatie daar buiten veel minder doorgedrongen. Ruim tien jaar na zijn overlijden wil MORE Tadeusz daarom eren met een museaal podium voor zijn krachtige schilderkunst.

Persbeelden Kasteel Ruurlo

Beeldgebruik is alléén mogelijk op voorwaarde van creditvermelding ©Museum MORE-Kasteel Ruurlo. Het is niet toegestaan afbeeldingen te bewerken. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden.