Pers

Voor algemene persinformatie, persbeelden en om je aan te melden voor persberichten kun je contact opnemen met Ellen van Slagmaat via press@museummore.nl.

Persbezoek is alleen mogelijk op afspraak. Jouw accreditatie wordt bevestigd per e-mail. We behouden het recht verzoeken niet te honoreren. Mail je verzoek uiterlijk vijf werkdagen vooraf via press@museummore.nl.

Persbezoek aanvragen | Vermeld in jouw verzoek aub de volgende informatie:

  • De datum dat je zou willen komen.
  • Welke locatie je zou willen bezoeken.
  • Vermeld je naam en contactgegevens.
  • Een beknopte omschrijving van de beoogde publicatie en publicatiedatum.

Leonie Janssen | Familieverhalen

Te zien in Kasteel Ruurlo t/m 11 september 2022

Leonie Schneider (München, 1993) is een echte verhalenverteller. Ze heeft haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in 2018 voltooid, waar ze sindsdien ook lesgeeft. In 2020 werd ze voor de Koninklijke Prijs voor Schilderkunst genomineerd. Schneiders werken lezen als een stripverhaal. Door de bonte kleuren en decoratieve patronen lijken het in eerste instantie vrolijke familietaferelen. Wie beter kijkt wordt echter geconfronteerd met serieuze thema’s als geweld, kwetsbaarheid en trauma. De kunstenaar experimenteert graag met verschillende materialen en technieken. De essentie van haar werk blijft altijd hetzelfde: het gaat om het verhaal.

Anya Janssen | Earthlings

Te zien in Gorssel t/m 30 oktober 2022

Voor het eerst is een uitgebreid overzicht te zien van het oeuvre van Anya Janssen (1962). Museum MORE toont met Earthlings zo’n 40 hoogtepunten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. Met verwondering beschouwt Janssen de mens. En die verschijnt dubbelzinnig in haar monumentale portretten. Haar kunst beweegt zich tussen werkelijkheid en fantasie. “Schilderen is voor mij een ultieme poging om dichter bij mensen te komen”. Met grote trefzekerheid combineert ze traditionele fijnschildertechniek met sterke composities. Maar door haar vaak vervreemdende kleurgebruik en onaardse schildereffecten creëert de kunstenaar een dubbelzinnig resultaat. Janssen schept hiermee een poëtisch, mysterieus universum.

Tadeusz | Het leven als spektakel

Te zien in Gorssel t/m 2 oktober 2022

Museum MORE toont als eerste in Nederland een groot overzicht van de Duitse schilder Norbert Tadeusz (1940-2011). Bekend en geroemd in eigen land is zijn reputatie daar buiten veel minder doorgedrongen. Ruim tien jaar na zijn overlijden wil MORE Tadeusz daarom eren met een museaal podium voor zijn krachtige schilderkunst.