Pers

Voor algemene persinformatie, persbeelden en om je aan te melden voor persberichten kun je contact opnemen met ons via press@museummore.nl.

*Perscontact mbt de tentoonstelling Naïef realisme. Van Rousseau tot Grandma Moses. Neem contact op met Boris de Munnick via 06-22978444.

Persbezoek is alleen mogelijk op afspraak. Jouw accreditatie wordt bevestigd per e-mail. We behouden het recht verzoeken niet te honoreren. Mail je verzoek uiterlijk vijf werkdagen vooraf. Lees de voorwaarden hieronder.

Persbeelden/Beeldgebruik is alléén mogelijk op voorwaarde van creditvermelding zoals aangegeven in de bestandsnamen van de foto's ivm auteursrecht. Het is niet toegestaan afbeeldingen aan te snijden of anderszins te bewerken. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Neem contact op

press@museummore.nl

Persbezoek aanvragen | Vermeld in jouw verzoek aub de volgende informatie:

  • De datum dat je zou willen komen.
  • Welke locatie je zou willen bezoeken.
  • Vermeld je naam en contactgegevens.
  • Een beknopte omschrijving van de beoogde publicatie en publicatiedatum.

Naïef realisme | Van Rousseau tot Grandma Moses

Te zien in Gorssel van 25 maart t/m 25 juni 2023

Met dit unieke overzicht brengt Museum MORE grote en kleine naïef realistische meesters 85 jaar na hun baanbrekende tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York weer samen, op Nederlandse bodem. Met topkunst van onder anderen Henri Rousseau, Camille Bombois, André Bauchant, Séraphine Louis, Nikifor, John Kane, Horace Pippin, Morris Hirshfield en Grandma Moses.

Perscontact Boris de Munnick +31(0)6-22978444 en press@museummore.nl

International press kits are available in English, French, German and Dutch.

Roots | Tekeningen van Samah Shihadi

Te zien in Gorssel van 19 februari t/m 3 september 2023

Samah Shihadi tekent tegen het vergeten. Met delicate, fijnzinnige en precieze werken verbeeldt deze Palestijnse kunstenaar haar historische wortels en ontheemding op een persoonlijke en tegelijk universele wijze. Een selectie van Shihadi’s beladen landschappen, ontroerende familietaferelen, symbolische stillevens en mystieke zelfportretten zijn te zien in haar eerste museale solotentoonstelling in Europa.

Lynne Leegte | Fantastic Voyage

Te zien in Kasteel Ruurlo van 22 januari t/m 11 juni 2023

Dit voorjaar toont Museum MORE | Kasteel Ruurlo zo’n 50 werken uit het poëtische oeuvre van kunstenaar Lynne Leegte. Onder de titel Fantastic Voyage zullen haar sculpturen en foto’s in zeven kamers en het trappenhuis te bezichtigen zijn.

Bas Losekoot | Streetview

Te zien in Gorssel van 13 november t/m 5 februari 2023

Dit najaar toont Museum MORE de mens in de metropool. Streetview laat de visie van fotograaf Bas Losekoot zien op het leven in dichtbevolkte steden, die steeds verder uitdijen. Een selectie van tientallen foto’s waarin Losekoot het individu uit de menigte licht, biedt een unieke kijk op onze onderlinge verhoudingen. Zijn wij ontheemd of juist op onze plek in moderne mega cities?

MORE & meer. Realisme van 1900 tot nu

Te zien in Gorssel t/m 12 maart 2023

Met een volledig nieuwe opstelling van de eigen collectie verkent Museum MORE het realisme in de Nederlandse kunst van de afgelopen eeuw tot de dag van vandaag. In maar liefst zes zalen met 180 kunstwerken bevraagt het museum de traditionele opvattingen over ‘de werkelijkheid’ zoals kunstenaars die kunnen verbeelden. De bezoeker is daarbij nadrukkelijk aan zet. Want wat is die werkelijkheid nou eigenlijk? Het suggereert een vaststaand gegeven, iets dat voor iedereen ‘waar’ is. Maar niets is minder waar. Ik zie wat jij niet ziet en andersom: de werkelijkheid wordt door iedereen anders waargenomen. Of weergegeven.

Anya Janssen | Earthlings

Te zien in Gorssel t/m 30 oktober 2022

Voor het eerst is een uitgebreid overzicht te zien van het oeuvre van Anya Janssen (1962). Museum MORE toont met Earthlings zo’n 40 hoogtepunten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. Met verwondering beschouwt Janssen de mens. En die verschijnt dubbelzinnig in haar monumentale portretten. Haar kunst beweegt zich tussen werkelijkheid en fantasie. “Schilderen is voor mij een ultieme poging om dichter bij mensen te komen”. Met grote trefzekerheid combineert ze traditionele fijnschildertechniek met sterke composities. Maar door haar vaak vervreemdende kleurgebruik en onaardse schildereffecten creëert de kunstenaar een dubbelzinnig resultaat. Janssen schept hiermee een poëtisch, mysterieus universum.

Tadeusz | Het leven als spektakel

Te zien in Gorssel t/m 2 oktober 2022

Museum MORE toont als eerste in Nederland een groot overzicht van de Duitse schilder Norbert Tadeusz (1940-2011). Bekend en geroemd in eigen land is zijn reputatie daar buiten veel minder doorgedrongen. Ruim tien jaar na zijn overlijden wil MORE Tadeusz daarom eren met een museaal podium voor zijn krachtige schilderkunst.

Persbeelden Kasteel Ruurlo

Beeldgebruik is alléén mogelijk op voorwaarde van creditvermelding ©Museum MORE-Kasteel Ruurlo. Het is niet toegestaan afbeeldingen te bewerken. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden.