Esiri Erheriene Essi All Purpose Smile 2017 Collectie Akzonobel Art Foundation
Esiri Erheriene Essi, All Purpose Smile, 2017, Collectie Akzonobel Art Foundation

Bezoek het museum
met kinderen

Museum MORE is het leukste kunstmuseum voor kinderen! Bij ons zie je realistische kunst. Dat is kunst die de werkelijkheid 'herkenbaar' weergeeft. Je herkent dus wat er geschilderd is. En je ziet bijvoorbeeld sculpturen die net echt lijken. Voor kinderen is de kennismaking met kunst daardoor heel toegankelijk. In de schoolvakanties organiseren we altijd superleuke activiteiten.

MEIVAKANTIE | In Museum MORE kun je meedoen aan familierondleidingen. Onze speciale gids leidt jou en je kids een half uur rond langs de leukste highlights in ons museum. Reserveren niet nodig. Meld je aan bij onze balie en sluit aan op woensdag 1 mei en 8 mei om 11.30 en om 14.00 uur. Kosten €3,- pp exclusief entree.

Kijkwijzer voor kinderen

Speciaal voor kinderen hebben we een kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum. Hoeveel hazen had Raoul Hynckes nodig om zijn jachtstilleven te schilderen? En zie je het verschil tussen Mankes en Mondriaan?

De kidsgids is gratis verkrijgbaar bij onze museumbalie.
Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Museum MORE.

Kijktip

Vanaf nu t/m 23 juni 2024 is een tentoonstelling te zien met 100 schilderijen van de Duitse kunstenaar Cornelius Völker. Een topper om met kids te bezoeken. Hij schildert honden en cavia's alsof het popsterren zijn. Of supergrote lippen en gekke mannen die hun trui uitrekken. Hieronder zie je al een paar van zijn kunstwerken.

Cornelius Völker Cavia Guinea Pig 2 2003 olieverf op doek 40x50cm particuliere collectie Flensburg
Cornelius Völker, Cavia, 2003, particuliere collectie Flensburg
Cornelius Völker Boekranden Book Edges 2019 olieverf op doek 190x120cm particuliere collectie
Cornelius Völker, Book Edges, 2019, private collection
Cornelius Völker Hond Dog 2 1999 olieverf op doek 50x60cm Museum Kunstpalast
Cornelius Völker, Hond, 1999, collectie Museum Kunstpalast