Probably no creator Museum MORE voor kinderen | Museum MORE

Bezoek het museum
met kinderen

Museum MORE is het leukste museum voor kinderen! In het museum zie je modern realistische kunst: dat zijn schilderijen, sculpturen of andere kunstwerken die de werkelijkheid 'herkenbaar' weergeven. Bijvoorbeeld schilderijen die nét echt lijken of juist een raadselachtige werkelijkheid verbeelden die je ongemakkelijk kan maken. Je herkent dus wat er geschilderd is. Voor kinderen die nog niet eerder een (kunst)museum bezochten, is de kennismaking met kunst daardoor heel laagdrempelig.

Kijkwijzer voor kinderen

Speciaal voor kinderen hebben we een kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum. Hoeveel hazen had Raoul Hynckes nodig om zijn jachtstilleven te schilderen? En zie je het verschil tussen Mankes en Mondriaan?

De gids is gratis verkrijgbaar bij de museumbalie. En wist je dat kinderen t/m 11 jaar gratis toegang hebben tot Museum MORE?

En in de schoolvakanties organiseren we altijd superleuke activiteiten en familiedagen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!