Locaties

Museum MORE

Museum MORE is gevestigd op een prachtige locatie in Gorssel. In het museum is naast wisselende tentoonstellingen ook altijd een greep uit de eigen collectie te zien.

 • Museum MORE
 • Hoofdstraat 28
 • 7213CW Gorssel

Kasteel Ruurlo

In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal. De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later ontplooit als ongeëvenaarde schilder.

 • Kasteel Ruurlo
 • Vordenseweg 2
 • 7261LZ Ruurlo   Museum terras
   Terras voor Museum MORE in Gorssel

   Combineer Gorssel met Ruurlo

   Museum MORE en Kasteel Ruurlo zijn samen te bezoeken door middel van een combi-ticket. Zo beleeft u het beste van beide werelden als het gaat om moderne realistische topkunst. Dit combiticket is 3 dagen geldig, zodat u voldoende tijd heeft om alle werken rustig te bewonderen. Ook kunt u dit combiticket cadeau doen.

   Eten en drinken

   Locatie Gorssel

   Het gebouw van MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

   Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende pand bleef intact. De later aangebouwde delen zijn vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.

   Locatie Ruurlo

   Sinds juni 2017 is de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, geopend. In Kasteel Ruurlo staat het werk en leven van weergaloze schilder Carel Willink centraal. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester.

   Doordat Kasteel Ruurlo al een eerbiedwaardige leeftijd heeft bereikt, draagt het kasteel een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Het kasteel kent een lange geschiedenis en wordt voor het eerst in 1326 genoemd. Het huidige gebouw stamt uit de 16de eeuw. Architect Hans van Heeswijk heeft de prestatie geleverd om moderne architectuur te combineren met vijf eeuwen bouwgeschiedenis.