Meisje met kidsgids museum more lr

Scholen en educatie

Museum MORE is hét museum voor modern realisme. We hebben twee museumlocaties: Museum MORE in Gorssel én Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Kijk hieronder welke educatieprogramma’s er zijn voor jouw school in ons museum in Gorssel. Je kunt direct online kiezen en boeken! Lees hieronder meer over het aanbod. Heb je speciale vragen? Mail dan naar educatie@museummore.nl

Realisme en werkelijkheid

Het uitgangspunt van MORE: de herkenbare werkelijkheid maakt een kennismaking met kunst ook laagdrempelig voor kinderen die nog niet eerder een (kunst)museum bezochten. Voor scholen heeft het museum verschillende programma’s die zijn afgestemd op leeftijd en rekening houden met leerdoelen. Zelfstandig of in groepjes gaan de leerlingen aan de slag met de leukste opdrachten. Alle programma’s zijn eenvoudig online te boeken.

Wil je als docent een indruk krijgen van realistische kunst? Bekijk dan wat er nu te zien is in Museum MORE in Gorssel.

Direct boeken

Er is veel te beleven voor verschillende leeftijden. We hebben diverse educatieve programma's voor basis- en voortgezet onderwijs aansluitend bij de leerdoelen. Daarnaast kun je ook zelfstandig met een kijkwijzer of professionele gids door de tentoonstellingen.

Basisscholen uit de gemeente Lochem kunnen ook gebruik maken van ons aanbod via De Muzehof. Museum MORE doet ook mee aan het educatieprogramma Reizen in de tijd.

Leuk, mooi of geheimzinnig?

In Museum MORE zie je realistische kunst. Dat zijn schilderijen, sculpturen of andere kunstwerken die de werkelijkheid 'herkenbaar' weergeven. Je herkent dus wat er geschilderd is. En je ziet bijvoorbeeld sculpturen die nét echt lijken. Een kunstwerk kan mooi of leuk zijn. Maar nog veel meer. Misschien roepen sommige kunstwerken een vreemd gevoel op. Of lijken ze een beetje geheimzinnig. Wat zie jij nou eigenlijk zelf? Dat ontdek je in MORE!

Lesbrief mini-museum
Ter voorbereiding op het programma mini-museum voor groep 3 en 4 vind je hieronder een download met een lesbrief. Deze krijg je na de boeking ook in je mail & boekingsbevestiging.

I1 A3068 Eva Broekema
I1 A1066 Eva Broekema
I1 A3030 Eva Broekema
Esiri Erheriene Essi All Purpose Smile 2017 collectie Akzonobel Art Foundation Esiri Erherine Essi

Veelgestelde vragen

  • Er zijn minder leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er minder leerlingen zijn dan geboekt. Er wordt geen geld teruggeven voor ongebruikte e-tickets. Zie de voorwaarden.
  • Er zijn meer leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er meer leerlingen zijn en hoeveel. Er kunnen aan de kassa extra tickets worden aangeschaft.

Nadat je hebt gereserveerd en betaald, ontvang je per email een bevestiging van je boeking en krijg je meer informatie over hoe je het bezoek het beste kunt voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan een lesbrief, waarmee het bezoek in de klas kan worden voorbereid.

De programma’s kunnen tot 14 dagen voor de gewenste datum geboekt worden. Hierdoor kunnen we tijdig zorgen dat er voldoende museumpersoneel aanwezig is en alle educatieve middelen op voorraad zijn.

Bezoek ook
Kasteel Ruurlo

Kasteel ruurlo voorkant met gezin en kinderen