Scholen en educatie

Museum MORE is hét museum voor modern realisme, met twee museumlocaties: Museum MORE in Gorssel en Museum MORE | Kasteel Ruurlo.

In MORE zie je modern realistische kunst: dat zijn schilderijen, sculpturen of andere kunstwerken die de werkelijkheid 'herkenbaar' weergeven. Je herkent dus wat er geschilderd is en ziet bijvoorbeeld schilderijen die nét echt lijken, je een fijn gevoel geven of juist een raadselachtige werkelijkheid verbeelden die je ongemakkelijk kan maken. Voor kinderen die nog niet eerder een (kunst)museum bezochten, is de kennismaking met kunst daardoor heel laagdrempelig.

Er is genoeg te beleven voor verschillende leeftijden. We hebben diverse educatieve programma's voor basis- en voortgezet onderwijs aansluitend bij de leerdoelen. Daarnaast kun je ook zelfstandig of met een kijkwijzer of professionele gids door de tentoonstellingen. Het programma is nog volop in ontwikkeling. De komende jaren zal het aanbod worden uitgebreid en zullen meer programma’s voor specifieke doelgroepen worden toegevoegd.

Kijk hieronder welke programma’s er zijn. Je kunt direct online boeken!

Basisscholen uit de gemeente Lochem kunnen ook gebruik maken van ons aanbod via De Muzehof. Museum MORE doet ook mee aan het educatieprogramma Reizen in de tijd.

Ter voorbereiding op de programma’s is er een download met info en voorbereiding beschikbaar. Deze krijg je na de boeking ook in je mail & boekingsbevestiging. Ook hebben we speciaal voor scholen huisregels.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden, lesprogramma’s, kosten en tijden contact op met ons via educatie@museummore.nl of kijk bij de veelgestelde vragen onderaan.

I1 A0895 Eva Broekema 80
I1 A9434 80
148 A0577 Rachelle Stoffels 80
I1 A9131
I1 A0967 Eva Broekema 80

Veelgestelde vragen

  • Er zijn minder leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er minder leerlingen zijn dan geboekt. Er wordt geen geld teruggeven voor ongebruikte e-tickets. Zie de voorwaarden.
  • Er zijn meer leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er meer leerlingen zijn en hoeveel. Er kunnen aan de kassa extra tickets worden aangeschaft.

Nadat je hebt gereserveerd en betaald, ontvang je per email een bevestiging van je boeking en krijg je meer informatie over hoe je het bezoek het beste kunt voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan een lesbrief, waarmee het bezoek in de klas kan worden voorbereid.

De programma’s kunnen tot 14 dagen voor de gewenste datum geboekt worden. Hierdoor kunnen we tijdig zorgen dat er voldoende museumpersoneel aanwezig is en alle educatieve middelen op voorraad zijn.

Bezoek ook
Kasteel Ruurlo

Kasteel ruurlo voorkant met gezin en kinderen