Nu te zien

Ontdek de tentoonstellingen die bij Museum MORE in Gorssel te zien zijn. Bekijk ook de tentoonstellingen in Kasteel Ruurlo.

Geweest
9 oktober 2016 t/m 12 februari 2017

Johan van Hell

Het zeldzame dubbeltalent van Johan van Hell (1889-1952) verdient het om door iedere generatie opnieuw ontdekt te worden. Als gedreven beeldend kunstenaar & musicus slaagde Van Hell erin zijn beide talenten ten volle te benutten, op het hoogste niveau.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
16 oktober 2016 t/m 15 januari 2017

Isabella Werkhoven

Is het mogelijk je iets te herinneren dat je nooit eerder gezien hebt? Als een vreemd soort souvenir uit een droom. Isabella Werkhoven (1969) weet met haar intrigerende, verstilde schilderijen een nieuwe kosmos te creëren van ‘vergeten’ plekken.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
22 januari 2017 t/m 30 april 2017

Marlene Dumas & Carla Klein

In de Tuinzaal van Museum MORE starten we 2017 met hedendaagse kunst van topniveau. Werk uit eigen collectie van Marlene Dumas (Kaapstad, 1953) en Carla Klein (Zwolle, 1970), zal gecompleteerd worden met werken uit de collectie ABN AMRO.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
25 februari 2017 t/m 11 juni 2017

Johannes Grützke

Grandioos, theatraal en barok, het oeuvre van de Berlijnse kunstenaar Johannes Grützke (1937-2017) kan alleen in grootse bewoordingen gevangen worden. Technisch virtuoos schildert hij extravagante zedenschetsen en (zelf)portretten. Grützke toont de mens in al zijn glorieuze gekte. Met gevoel voor ironie en ook met compassie.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
25 juni 2017 t/m 1 oktober 2017

Herman Gordijn

Museum MORE geeft een groot eerbetoon aan Herman Gordijn (1932-2017). Met een stevig en uiterst divers oeuvre neemt Gordijn een buitengewone plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. Zijn werk roept intense emoties op en heeft een tijdloze zeggingskracht. De tentoonstelling biedt een overzicht van hoogtepunten uit 60 jaar uniek kunstenaarschap.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
15 oktober 2017 t/m 21 januari 2018

Hermanus Berserik

Dit najaar is in Museum MORE een grote overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Hermanus Berserik. Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik (1921-2002) in 60 jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre bij elkaar. De meeste bekendheid geniet de Hagenaar als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
4 februari 2018 t/m 13 mei 2018

De serene blik

4 REALISTEN, voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie. Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met 120 stillevens, landschappen en portretten omspant de tentoonstelling De serene blik meer dan een eeuw realisme van topniveau. Vaak in één adem genoemd, is het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bijeen te zien zijn.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
27 mei 2018 t/m 9 september 2018

MORE Focus

Een ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp, en naar de mens die daar woont in zijn eigen 'interieurlandschap'. Met een caleidoscopische blik - van ver buiten naar het portret binnen - zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
23 september 2018 t/m 6 januari 2018

Johan Polet

Bejubeld en verguisd. Een groot talent en een broeierige geest. Extreemlinks en extreemrechts, altijd extreem in alles. Museum MORE laat misschien wel de grootste vernieuwer van de Nederlandse beeldhouwkunst van de eerste helft van de twintigste eeuw zien: Johan Polet.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
23 september 2018 t/m 6 januari 2019

Kees Timmer

Door zijn eigenzinnige verbeelding van mens & dier is Timmer niet makkelijk te plaatsen in de Nederlandse kunstgeschiedenis van de 20ste-eeuw. Zijn kleurrijke, humoristische werken hebben soms een donkere toon. De door Timmer geportretteerde dieren hebben vaak menselijke trekjes. Timmer houdt je een spiegel voor en in dat spiegelbeeld herken je wellicht meer van jezelf dan je lief is.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
7 oktober 2018 t/m 13 januari 2019

Paul de Lussanet

Paul de Lussanet (1940), schilder in hart en nieren, is de belichaming van ‘la joie de peindre’. In Museum MORE exposeert hij zijn nieuwe oogst, waar het pure schilderplezier meer dan ooit van afspat. De Lussanet, een van de laatste Larense bohémien-schilders, creëert al 50 jaar een expressief, poëtisch en kleurrijk universum. Het vrouwelijk naakt is een steeds terugkerend thema binnen zijn oeuvre.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
20 januari 2019 t/m 12 mei 2019

De Broers Barraud

De gebroeders Barraud, ze zijn waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Zwitserland. Vier broers in de kunst. Vier zeer getalenteerde schilders binnen één familie. Een geluks-klavertje-vier? Een bijna-wonder? Misschien. Museum MORE wil laten zien dat er veel meer kwaliteit en variatie is in de moderne Zwitserse kunst dan de usual suspects zoals Giacometti en Hodler.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
27 januari 2019 t/m 10 juni 2019

Het Geheim van de Meester

Ook fan van de populaire AVROTROS tv-serie Het Geheim van de Meester? Er zijn inmiddels maarliefst 22 ingenieuze reconstructies gemaakt van beroemde meesterwerken uit Nederlandse en Belgische musea door het expertteam. Om dit te vieren zijn al deze reconstructies van dichtbij te bewonderen in Gorssel. Deze unieke expositie is het resultaat van een samenwerking van AVROTROS, POSVIDEO en Museum MORE en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
26 mei 2019 t/m 1 september 2019

Euan Uglow

Voor het eerst te zien buiten Groot-Brittannië: Euan Uglow. De zomertentoonstelling in Museum MORE is gewijd aan deze Britse schilder. Een selectie van ca 60 naakten, portretten, stillevens en landschappen en 20 tekeningen geeft een uniek inzicht in Uglows obsessieve zoektocht naar absolute perceptie.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
26 mei 2019 t/m 1 september 2019

Christiaan Kuitwaard

Ontroerende schoonheid, teer en streng. De bedrieglijk eenvoudige stillevens van Christiaan Kuitwaard lijken de ultieme stilte vangen. Telkens opnieuw. Kuitwaards fascinatie voor schilderen naar de waarneming deelt hij met de Britse schilder Euan Uglow, die hij bewondert en van wie in dezelfde periode in Museum MORE een retrospectieve tentoonstelling wordt gehouden.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
15 september 2019 t/m 5 januari 2020

Britse realisten

Voor het eerst buiten Groot-Brittannië! In Museum MORE is dit najaar de grote overzichtstentoonstelling For Real te zien. Met 75 werken van maar liefst 35 kunstenaars zet het museum het beste, meest fascinerende en onverwachte van de Britse schilderkunst uit het interbellum in de spotlights.

Bekijk tentoonstelling
Nu te zien
Nu te zien

Keuze uit eigen collectie

Met deze semi-permanente tentoonstelling presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van de eigen kunstcollectie. De collectie van MORE is geworteld in het Nederlandse realisme uit de eerste helft van de vorige eeuw. Ruim 120 werken van meer dan 40 verschillende kunstenaars geven een gevarieerd beeld van ruim één eeuw modern realisme in Nederland.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
19 januari 2020 t/m 20 september 2020

Jan Beutener | After All

Vanaf 19 januari brengt Museum MORE met ruim 70 schilderijen een ode aan het oeuvre van Jan Beutener (1932). Beutener is een ontdekker van de dingen. In zijn realisme staat het detail dat hem opvalt centraal. Een terugblik op 50 jaar kunstenaarschap.

Bekijk tentoonstelling
Nog 32 dagen te zien
10 april 2020 t/m 25 oktober 2020

Jan Mankes

Omdat het dit jaar een eeuw geleden is dat Jan Mankes overleed toont Museum MORE deze lente en zomer in de Tuinzaal alle Mankes-schilderijen uit onze eigen collectie, aangevuld met prachtige bruiklenen. U kunt nu zo’n 35 topstukken bewonderen in de virtuele tour van “Hollands meest verstilde schilder”.

Bekijk tentoonstelling
Verwacht
4 oktober 2020 t/m 24 januari 2021

Nieuwe Kaders

De stadsdrukte, de pompende industrie, de mechanische kermis van het moderne bestaan raasde de jaren ‘20 binnen. Met de komst van handzame foto- en filmapparatuur werden kunstenaars verleid met nieuwe ogen te kijken naar de wereld om hen heen. Abrupte afsnijdingen, extreme perspectieven en close-ups: kunstenaars in deze disciplines experimenteerden met allerlei spannende technieken.

Bekijk tentoonstelling
Verwacht
8 november 2020 t/m 11 april 2021

Bob Ross

Museum MORE zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon. Artistiek directeur Ype Koopmans: ”Bob Ross is een prachtig fenomeen in de populaire cultuur. Een ontwapenend blije promotor van schildervreugde die op een authentieke en laagdrempelige manier angst voor kunst maken en kunst kijken wegneemt”.

Bekijk tentoonstelling