Over het museum

Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans en Monique Melchers de kern van Museum MORE. Het bijzondere museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Museum MORE ext dag terras foto Imre Csany 2000x1500

Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

Museum MORE int zaal 2 foto Imre Csany 1 1024x953 1024x953

Optimale publieksbeleving

Mede door middel van ons verwervingsbeleid en wisseltentoonstellingen wil het museum verwondering opwekken over de grote reikwijdte van realistische kunst. Het museumgebouw, ontworpen door architect Hans van Heeswijk, zorgt voor een optimale publieksbeleving van deze kunst. MORE koestert passie en bewondering voor artistiek vakmanschap, technisch perfectionisme en eigenheid binnen een eeuwenoude kunsttraditie.

Draagt u Museum MORE een warm hart toe? Kijk dan hoe u kunt helpen. Bij voorbaart hartelijk dank voor uw steun!

Museum MORE in de Achterhoek

De keuze voor de situering van Museum MORE in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemers Hans en Monique Melchers. Met dit museum wil het echtpaar iets terug doen voor de regio waarin zij met veel plezier wonen. MORE’s eerste locatie is gehuisvest in Gorssel, vlakbij Deventer. De tweede locatie van MORE in Kasteel Ruurlo is sinds 2017 open. In het kasteel staat op dit moment het werk en leven van Carel Willink centraal.