Over Museum MORE

Museum MORE is het mooiste en grootste museum voor modern realisme in Europa. Met twee adembenemende locaties. Museum MORE in Gorssel en museum MORE| Kasteel Ruurlo.

Lr I1 A9131

Rijk spectrum

Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers de kern van Museum MORE. Ons museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor het publiek toegankelijk te maken.

Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

Verwondering

Mede door middel van ons verwervingsbeleid en wisseltentoonstellingen wil het museum verwondering opwekken over de grote reikwijdte van realistische kunst. Het museumgebouw, ontworpen door architect Hans van Heeswijk, zorgt voor een optimale publieksbeleving van deze kunst. MORE koestert passie en bewondering voor artistiek vakmanschap, technische perfectie en eigenheid binnen een eeuwenoude kunsttraditie.

De Achterhoek

De keuze voor de situering van Museum MORE in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemer Hans Melchers. Met dit museum wilde hij iets terug doen voor de regio waar hij met veel plezier woonde. MORE’s eerste locatie is gehuisvest in Gorssel, vlakbij Deventer. De tweede locatie van MORE in Kasteel Ruurlo is sinds 2017 open.