Locaties

Locaties

Museum MORE is gevestigd op een prachtige locatie in Gorssel. Het gebouw is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Museum MORE heeft nu ook een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. De restauratie van het kasteel vond plaats onder leiding van de gerenommeerde architect Cor Bouwstra.

Museum MORE 
Hoofdstraat 28
7213 CW Gorssel

Meer over het museum

Openingstijden

In Gorssel zijn wij geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Kasteel Ruurlo is open van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

SPECIALE DAGEN
Museum MORE is open op Tweede Kerstdag, Eerste & Tweede Paasdag, Hemelvaart, Eerste & Tweede Pinksterdag
Museum MORE is gesloten op  Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag
Afwijkende openingstijden; sluiting om 16.00 uur op 5, 24 en 31 december

Museum MORE - Gorssel - Gelderland - ©Eva Broekema

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is de tweede locatie van Museum MORE. In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal. De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder. Naast 45 werken van Carel Willink, zijn ook vijf bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te zien.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2
7261 LZ Ruurlo

Bezoek Kasteel Ruurlo
Museum MORE - Gorssel - Gelderland - Kasteel Ruurlo - buiten - groene omgeving - Michael van Oosten

Combineer Gorssel met Ruurlo

Museum MORE en Kasteel Ruurlo zijn samen te bezoeken door middel van een combi-ticket. Zo beleeft u het beste van beide werelden als het gaat om moderne realistische topkunst. Deze combi-ticket is 3 dagen geldig, zodat u voldoende tijd heeft om alle werken rustig te bewonderen. Ook kunt u deze combi-ticket cadeau doen.

Volwassenen betalen voor een combi-ticket maar € 25,- en kinderen t/m 18 jaar € 8,-. Aan de kassa van Kasteel Ruurlo of Museum MORE in Gorssel kunt u naar de mogelijkheden vragen.

Bekijk onze entreeprijzen
Museum MORE - Gorssel - Gelderland - Kasteel Ruurlo - Entree Museum MORE Kasteel Ruurlo - © Eva Broekema
 • Locatie Gorssel

  Hoofdstraat 28
  7213 CW Gorssel
  Plan route

  Het gebouw van MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

  Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende pand bleef intact. De later aangebouwde delen zijn vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.

 • Locatie Ruurlo

  Vordenseweg 2
  7261 LZ Ruurlo
  Plan route

  Sinds juni 2017 is de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, geopend. In Kasteel Ruurlo staat het werk en leven van weergaloze schilder Carel Willink centraal. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester.

  Doordat Kasteel Ruurlo al een eerbiedwaardige leeftijd heeft bereikt, draagt het kasteel een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Het kasteel kent een lange geschiedenis en wordt voor het eerst in 1326 genoemd. Het huidige gebouw stamt uit de 16de eeuw. Architect Hans van Heeswijk heeft de prestatie geleverd om moderne architectuur te combineren met vijf eeuwen bouwgeschiedenis.

   

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over tentoonstellingen in uw mailbox.

 • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.