Locaties

Locaties

Museum MORE is gevestigd op een prachtige locatie in Gorssel. Het gebouw is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. In 2017 opent Museum MORE een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. De restauratie van het kasteel vindt plaats onder leiding van de gerenommeerde architect Cor Bouwstra. Houd de website in de gaten voor de exacte openingsdatum van Kasteel Ruurlo of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Meer over het museum
 • Locatie Gorssel

  Hoofdstraat 28
  7213 CW Gorssel
  Plan route

  Het gebouw van MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

  Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende pand bleef intact. De later aangebouwde delen zijn vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.

 • Locatie Ruurlo * opent 27 juni 2017

  Vordenseweg 2
  7261 LZ Ruurlo
  Plan route

  In 2017 opent MORE een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. De restauratie van het kasteel vindt plaats onder leiding van de gerenommeerde architect Cor Bouwstra, die eerder het Anne Frank Huis in Amsterdam en Kasteel De Haar in Haarzuilens restaureerde.

  Kasteel Ruurlo kent een lange geschiedenis en wordt voor het eerst in 1326 genoemd. Het huidige gebouw stamt uit de 16de eeuw. In Kasteel Ruurlo zal het werk en leven van Carel Willink centraal staan. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester.