Dagje uit: wat te doen in de zomer(vakantie)?

‘Wat te doen in de zomer(vakantie)’ is de vraag die bij veel mensen opkomt in de maanden juli, augustus en als we geluk hebben ook september. Daarom hier wat inspiratie van bezigheden in de omgeving van Museum MORE in Gorssel.

Deze zomer is de allereerste fotografietoonstelling van Museum MORE, MORE Focus | Het trage lage land, te zien. Met een caleidoscopische blik – van ver buiten naar het portret binnen – zien we in de fototentoonstelling hoe ons land verbeeld is. Vergeet de klompen, molens en Giethoorn. De opzet zorgt voor nieuwe inzichten over hoe divers Nederland eigenlijk is. Het zou nog eens kunnen verrassen. Deze is te zien t/m 9 september.

Zoals de naam als zegt kan een bezoek aan MORE, meer worden gemaakt. Een echt dagje uit, want Gorssel en omgeving hebben veel te bieden. Wandelen of fietsen kan door de prachtige omgeving van heide, bossen, uiterwaarden en coulisselandschap. Of maak een stadswandeling, bezoek nog een museum in de Achterhoek of geniet aan de steeds terugkomende rivier de Ijssel.

Varen in Zutphen
Op een kwartier rijden vanaf Museum MORE ligt het kleine en oude stadje Zutphen. Kerken, delen van vestigingswerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen, dat typeert Hanzestad Zutphen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van unieke winkels, horeca en evenementen. Perfect voor een dagje uit. www.inzutphen.nl

1250 jaar Deventer
Museum MORE ligt onder de rook van Deventer. Vanaf Museum MORE sta je met de auto binnen een kwartier in het centrum van een van de oudste steden van Nederland. In 2018 viert Deventer zijn 1250 jarig bestaan. Een jaar lang zijn er extra evenementen en activiteiten te beleven. Maar ook populaire festivals als ‘Deventer op Stelten’, ‘Dickens festijn’ en de bekende ‘Deventer boekenmarkt’ worden dit jaar niet overgeslagen. www.Deventer.info

Hopelijk is hiermee de vraag ‘Wat te doen in de zomer(vakantie)’ voor zo ver ingevuld. Museum MORE wenst iedereen een fantastische zomer.